Vijesti iz RSSa

Svečana dodjela nagrada za najbolje likovne radove u sklopu programa Sportske lektire

Svečana dodjela nagrada za najbolje likovne radove u sklopu programa Sportske lektire

Rijeka, 17.06.2021.

U Gradskoj vijećnici održana je svečana dodjela nagrada za najbolje likovne radove  u sklopu programa Sportske lektire.

Likovni natječaj, koji je ove godine doživio svoje drugo izdanje, pokrenut je protekle godine kao dodatna motivacija učenicima koji su program Sportske lektire zbog pandemije koronavirusa pratili online. Na likovni natječaj koji je trajao od 3. do 30. svibnja 2021. godine pristigao je ukupno 341 rad, više nego prethodne godine, a 8 radova nagrađeno je kompletima knjiga Sportske lektire “Olimpijske priče”.

Zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan čestitala je svim nagrađenima, poručivši:
„Nadam se da će vam ove knjige biti motivacija. One nose poruku da, kada vam je teško u životu, kad naiđete na neku prepreku, nikada ne smijete odustati, kao što nije odustajala niti naša Snježna Kraljica,“ poručila je zamjenica gradonačelnika Krpan.

Nagradu za likovni rad na temu atletike dobile su Leni Suzić, učenica 3.a razreda OŠ Kantrida (mentorica Katarina Jusup Dodig) i Lea Amber Ožanić, učenica 2.b razreda OŠ Trsat (mentorica Valentina Petrić),, na temu juda Jana Rukavina Muratović, učenica 2.a razreda OŠ Trsat (mentorica Valentina Petrić), na temu jedrenja učenici 1.b razreda OŠ SE Dolac (mentorica Irena Bucić Kliman), na temu skijanja Kristina Car, učenica 2. razreda OŠ Pećine (mentorica Debora Babić Ružić), na temu Olimpijskih igara Leon Dokić, učenik 1.b razreda OŠ Ivana Zajca (mentorica Mirta Klić), na temu klizanja Magdalena Lovrenčić, učenica 3.b razreda OŠ Turnić (mentorica Ljiljana Golić), a na temu gimnastike Ana Pinjušić, učenica 3.b razreda OŠ Ivana Zajca (mentorica Marijana Milković Donadić).

Nagrada za izrazito zalaganje mentora uručena je mentorici Valentini Petrić iz OŠ Trsat.

Tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić istaknuo je djeca uživaju u sportskoj lektiri i doživljavaju sport na jedan drugi način. Pešić-Bukovac je najavila kako će se, čim epidemijski uvjeti dozvole, proširiti projekt RiMove, nastojeći djeci pružiti mogućnost da se oprobaju u što većem broju sportskih aktivnosti kako bi pronašli onu aktivnost koja im se najviše sviđa.
„Drago mi je da riječku djecu učimo zdravom načinu života“, kazala je Pešić-Bukovac.

Nagrade autorima najboljih likovnih radova uručile su zamjenica gradonačelnika Krpan i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, koja je naglasila kako je upravo online okruženje omogućilo da se projekt RiMove nastavi i tijekom ograničenja koja je nametnula pandemija koronavirusa.

Sportska lektira dio je projekta Ri Move koji se provodi u nižim razredima osnovnih škola Grada Rijeke kao izvannastavna aktivnost u sklopu programa produženog boravka. Cilj Sportske lektire je usmjeriti djecu prema vrijednostima sporta i to kroz čitanje sportske publicistike namijenjene njihovom uzrastu i verificirane od strane Ministarstva obrazovanja kroz koji su do sada su predstavljena dva kompleta knjiga Sportske lektire – „Olimpijske priče“ i „Mali sportaši“ kroz koje se učenici informiraju o različitim olimpijskim sportovima na zanimljiv način.