Three-points shot to health

Program: Erasmus+ Sport, malo suradničko partnerstvo.

Trajanje projekta: 01.01.2020. – 31.12.2021.

Koordinator: Karasu Genclik, Sanat ve Spor Kulubu Dernegi (Turska).

Partneri: Zajednica Sportskih Udruga Grada Rijeke “Riječki Sportski Savez” (Hrvatska), Associazione Sportiva Dilettantistica Margherita Sport e Vita Basket, BULGARIAN SPOSRTS DEVELOPMENT ASSOCIATION – BSDA (Bugarska).

Kratki opis projekta: Mladi sportaši trebali bi početi trenirati na području košarke, a mišići, ligamenti i zglobovi moraju biti spremni za te treninge. Jačanje osjetljivih ligamenata počevši od ove dobi moguće je jačanjem mišića i zglobova. Inače, zbog pritiska uspjeha u kratkom vremenu, nesreće se često događaju. Kako mladi napreduju u košarci, njihovi mišići moraju dobivati sve veće zahtjeve za snagom i fleksibilnošću.

Opći je cilj projekta THREE POINTS SHOT TO HEALTH planiranje specijalnih treninga u košarci za djecu u dobi od 10 do 16 godina. Snaga i okretnost razvijena pliometrijskim treninzima od rane dobi treba se podržati posebnim pripremnim treningom. Ove bi vježbe trebale podržavati mišiće koji se najčešće koriste u sportovima na bazi prskanja, veze potrebne za dobru ravnotežu i zglobove s većom pokretljivošću. Pored snage, svi povezani zglobovi, mišići i ligamenti trebali bi steći visoku razinu fleksibilnosti. Vremenom će se rizik od invaliditeta smanjiti u jačanju i istezanju dijelova.

Ukupna vrijednost projekta: 58,225.00 EUR

Translate »