SONKEI Respect in Sport, Respect in Life

Program: Erasmus+ Sport, suradničko partnerstvo.

Trajanje projekta: 01.01.2021. – 31.12.2022.

Koordinator: Sportno društvo GIB Ljubljana Šiška (Slovenija).

Partneri: Zajednica Sportskih Udruga Grada Rijeke “Riječki Sportski Savez” (Hrvatska), Ginásio Clube Português (Portugal), Asociatia Se Poate (Rumunjska), Karasu Gençlik, Sanat ve Spor Kulübu Derneği (Turska), Bosnian Representative Association for Valuable Opportunities (Bosna i Hercegovina), FIJLKAM – COMITATO REGIONALE FRIULI VENEZIA GIULIA – SETTORE JUDO (Italija), Asociacia za razvitie na Bulgarskia Sport (Bugarska)

Kratki opis projekta: jedno od tri glavna područja djelovanja na polju sporta je integritet sporta. To je glavni cilj projekta SONKEI – Poštovanje u sportu, Poštovanje u životu. Dvije glavne teme kojima ćemo se u ovom području baviti svojim programom su zaštita maloljetnika i promicanje rodne ravnopravnosti. Obrazovanjem sportskih profesionalaca i sudionika u sportskim programima u osnovnim sportskim organizacijama promovirat ćemo pozitivne vrijednosti u sportu i time zaštititi fizički i moralni integritet maloljetnika u osnovnom i elitnom sportu.

Projekt SONKEI – Poštovanje u sportu, Poštovanje u životu, usmjeren je na provođenje politika i postupaka koji će osigurati sigurno sportsko okruženje izravno u osnovnim sportskim organizacijama. Na taj ćemo način zaštititi mlade sportaše i zaštititi dječja prava u sportu u zajednicama svih zemalja sudionica.

Ukupna vrijednost projekta:  373.000,00 EUR

Translate »