Vijesti iz RSSa

Održana 1. SUP regata “FIUMANKA”

Održana 1. SUP regata “FIUMANKA”

  13. lipnja 2021.

Kao prva u nizu u organizacija mladog opatijskog kluba „VOP SUP Team“, 1. SUP regata Fiumanka rodila se kao ideja kvarnerskih SUPaša na prezentaciji ovog zanimljivog sporta na 21.Fiumanki. Uz potporu Riječkog sportskog saveza, Grada Rijeke i Fiumankinog organizacijskog tima, ove godine, na 22. Fiumanci postaje regata koja je u riječkom akvatoriju okuplja 50tak natjecatelja od 7 do 65 godina.

Odličja su dijelili:

  1. Dorotea Pešić Bukovac, predsjednica Riječkog sportskog saveza
  2. Goran Palčevski, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke
  3. Davor Perović, organizacijski tim Fiumanke

Stand Up Paddling (SUP) je stajaće veslanje na dasci. Sport potječe s Havaja gdje su ga surferi izmislili u danima kad nije bilo dovoljno vjetra za surfanje. Posljednjih je nekoliko godina doslovno postao hit, radi o najbrže rastućem sportu na svijetu. Sve češće ga srećemo kod nas, kako na moru, tako i na jezerima.

Radi se o jednostavnom sportu za koji nije potrebno ranije znanje ni fizička forma, samo je potrebno znanje plivanja. Zbog jednostavnosti i brzine učenja, SUP je sport kojim se mogu baviti doslovno svi, potrebna je samo daska i veslo.

U programu regate građanima se predstavi0 i Marotti Windsurf Centar sa prezentacijom eFoil daske kao i Veslački klub Jadran Rijeka koji će kroz pokaznu veslačku regatu riječanima približiti svoju sportsku priču.

PROGRAM:

  •  Dječja SUP regate
  •  Start Fan / Elite SUP regate
  •  Prezentacija veslanja