Obilježen Hrvatski olimpijski dan

Centar Zamet, 10.09.2023

U nedjelju 10.09. u sportskom Centru Zamet obilježen je Hrvatski olimpijski dan.

Svake se godine, na dan utemeljenja HOO-a 10. rujna, organizira Hrvatski olimpijski dan kojim se promiče olimpijski pokret, a građane potiče na bavljenje sportskim aktivnostima. Ujedno se promiču olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi. Simbol proslave olimpizma ove tradicionalne manifestacije je bijela majica kao „zastava prijateljstva“.

Program je započeo podizanjem olimpjiske zastave koju su uz poznate riječke olimpijce Samira Barača i Marija Šivoliju podigli mladi riječki sportaši (i budući olimpijci)

Svečanom otvorenju u ime Grad Rijeka prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski, koji je manifestaciju otvorio u društvu predsjednice Zajednica sportskih udruga grada Rijeke “Riječki sportski savez” Dorotee Pešić-Bukovac i glavne tajnice Zajednica sportova Primorsko-goranske županije Katje Luketić.

27 riječkih klubova predstavilo je svoje aktivnosti, a priključila se i Policijska uprava koja je prezentirala promotivne bedževe i letke protiv vršnjačkog nasilja, zlouporabe droge i za fair play.

Podijeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Više

Povezane vijesti

Uncategorized

Održan Homo-si-teć

25 godina Homo si teć Završnica ovogodišnjeg festivala sporta i rekreacije Homo si teć – Rijeka Run u nedjelju 28. travnja ponovo je u sam

Pročitaj više »
Translate »