Vijesti iz RSSa

Prezentacija projekta Grada Rijeke Sportske lektire u Petrinji

Prezentacija projekta Grada Rijeke Sportske lektire u Petrinji

Petrinja, 31.05.2021.

Projekt Grada Rijeke Sportska lektira danas je prezentiran u Petrinji. Prezentacija je održana u osnovnoj školi Mate Lovrak u Petrinji u kojoj zbog trenutne situacije uzrokovane potresima pohađaju učenici iz tri osnovne škole. Teško je dočarati atmosferu koja je bila u navedenoj školi i koja nas je dirnula iskrenošću i zahvalnošću djece koja su uživala u svakom trenutku prezentacije. Sama prezentacija je sadržavala pričanje i čitanje sportskih priča glumca Ivana Đuričića iz literature sportske lektire, te atraktivne prezentacije sportova juda i karatea koju su izveli članovi JK “Rijeka” i KK “Delta”.

Grad Rijeku su uz sportaše koji su izvodili prezentaciju predstavljali Amra Fajtić, Orijana Pernjak Grbac , Sandra Krmek, Predrag Rašeta, Vitomir Spasović i Slaviša Bradić.

Nakon prezentacije uručene su kompleti knjiga Olimpijske priče i Mali sportaši za 36 osnovnih škola predsjedniku Školskog sportskog saveza Sisačko-moslavačke županije i Poslovnoj tajnici Ljiljani Gavranović.

Također su pozvana djeca iz potresom pogođenih područja da tijekom ljeta posjete Grad Rijeku.

Svakako treba zahvaliti Gradu Rijeci i gradskim firmama, Hrvatskom olimpijskom odboru, kao i Savezu školskih sportskih društava Grada Rijeke i Rijeka sportu.