Press konferencija KK FSV

Danas je u prostorijama Riječkog sportskog saveza održana konferencija za medije na kojoj je predstavljeno novo vodstvo, ustrojstvo i prvi trener seniorske ekipe Košarkaškog klub “Flumen Sancti Viti”. 

Na početku konferencije predstavljena je nova predsjednica kluba Katja Jajaš. Poznata riječka odvjetnica istakla je da će, zajedno sa upravom, učiniti sve kako bi se ženska košarka u RIjeci i okolici podigla na viši organizacijski i natjecateljski nivo. 

Nakon predsjednice, predstavljeno je novo ustrojstvo kluba koje će od sada imati odgovornu osobu posebno za muški, odnosno za ženski pogon. Dosadašnji predsjednik KK FSV Goran Lončar će u novom ustrojstvu vršiti funkciju sportskog direktora muškog pogona kluba, dok će sportsku politiku ženskog dijela kreirati poznato riječko sportsko ime Emil Baltić. Baltić je za kratkoročni cilj istaknuo financijsku i stručnu konsolidaciju kluba koja je već počela sa dovođenjem novih trenera i ljudi koji su spremni pridonijeti ovoj sportskoj priči. 

Jedan od važnih kotačića u novom ciklusu je i trener Teddy Delač, koji je prihvatio ovaj sportski izazov te će u narednoj sezoni voditi seniorke u Premijer ligi. Novi je trener naglasio kako želi od samog starta pokazati ozbiljnost u pristupu i profesionalnost u radu. Osnovni je cilj zadržati igračice od prošle godine, kojima će se priključiti nekoliko pojačanja i par talentiranih igračica iz omladinskog pogona. 

Na kraju se okupljenim novinarima obratila i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac koja je izrazila zadovoljstvo sa novim promjenama u klubu i općenito pozitivnim trendovima u košarci koji se događaju zadnje vrijeme. 

Klub trenutačno broji preko 150 članova, što djevojčica što dječaka, u dobi od 7 do 25 godina koji se natječu u svim uzrastnim kategorijama, od mini basketa do seniorskog ranga. Seniorska ženska ekipa natječe se u elitnom rangu hrvatske ženske košarke (Premijer ženska liga), dok se razvojna muška seniorka ekipa natječe u A2 ligi Zapad (3. jakosni rang hrvatske košarke).

Podijeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Više

Povezane vijesti

Vijesti iz RSS-a

Aktivna Hrvatska u Rijeci!

Rijeka, 16.09.2023. Aktivna Hrvatska vodeći je hrvatski sportsko-edukativni projekt pokrenut 2012. godine s ciljem promicanja kulture zdravog i aktivnog života. Tijekom deset godina aktivirali su

Pročitaj više »
Translate »