Lara Zagorac prvakinja Europe u brzopoteznom šahu

U Sloveniji u Termama Čatež od 28.-30. rujna održano je prvenstvo Europe u ubrzanom i  brzopoteznom šahu za uzraste 8,12,14,16 i 18 godina. U konkurenciji djevojčica do 14 godina Europska prvakinja u brzopoteznom šahu postala je Lara Zagorac inače aktualna kadetska prvakinja države.

U pohodu na Europsku titulu u brzopoteznom(blic) šahu odigrala je čak 18 partija što svjedoči o vrlo zahtjevnoj, ali i jednoj od najatraktivnijih šahovskih disciplina. I u ubrzanom(rapid) natjecanju Lara je postigla vrlo zapaženo 7. mjesto što dovoljno govori da u mlađim uzrastima pripada Europskom i svjetskom vrhu.

Prve šahovske korake i mnoge državne titule u mlađim uzrastima ostvarila je u Šahovskom klubu „Rječina“ iz Dražica, a od ove godine postala je i članica ŠK Draga iz Rijeke, a sve kako bi upotpunila i obogatila svoj šahovski razvojni put. Iznimno sam sretan da je naša suradnja brzo dala vrhunski rezultat te da sam svojim stručnim radom kao trener dao doprinos Larinom uspjehu, ali sam mišljenja da od Lare možemo i dalje očekivati velike svjetske i Europske rezultate.

Prvi ispit nakon Europskog prvenstva očekuje je na 1. šahovskoj ligi za žene što će se za 10-tak dana održati u Velom Lošinju gdje će Lara, sa svojih nepunih 13 godina, zaigrati za ekipu Šahovskog kluba „Draga“ iz Rijeke. 

Podijeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Više

Povezane vijesti

Uncategorized

Održan Homo-si-teć

25 godina Homo si teć Završnica ovogodišnjeg festivala sporta i rekreacije Homo si teć – Rijeka Run u nedjelju 28. travnja ponovo je u sam

Pročitaj više »
Translate »