Vijesti iz klubova

Zahvalnica Košarkaškog kluba “Bura”

Košarkaški klub ”BURA” u suradnji s Udrugom za skrb autističnih osoba Rijeka organizirao je prvu po redu humanitarnu akciju – humanitarni košarkaški turnir ”DJECA ZA ŠKOLU, ŠKOLA ZA DJECU”. Akcija je edukativno-sportskog karaktera. Humanitarna akcija se održala u trajanju od dva dana. Humanitarna akcija organizirala se za djecu koja su korisnici Centra za autizam Zagreb, Ustrojbena jedinica Rijeka.
Dana 20. prosinac 2013. održan je prvi dio humanitarne akcije – humanitarnog košarkaškog turnira ”DJECA ZA ŠKOLU, ŠKOLA ZA DJECU”. Program prvog dana akcije odvijao se u Vijećnici grada Rijeke. Humanitarnu akciju predstavile su i predsjednica Udruge za skrb autističnih osoba Rijeka, gđa. Lidija Penko i voditeljica Ustrojbene jedinice Rijeka Centra za autizam Rijeka, gđa. Sandra Čavrak,. Okupljenima su se obratili gosp. Valerij Jurešić, pročelnik Odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ-a i gđa. Ankica Perhat, pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb. U gradskoj vijećnici održana su predavanja o vizualno potpomognutoj komunikaciji, kreativnom pristupu u radu s djecom s poremećajem iz autističnog spektra te iskustvo u nastavi u radu s osobama s autizmom, a predavanja su održale Martina Gregorina Tomac, prof. logoped; gđa Sanja Barić defektolog-rehabilitator i Sanja Anđelković, asistent u nastavi. Program prvog dana nastavljen je u Centru za autizam Zagreb, Ustrojbenoj jedinici Rijeka.
Dana 21. prosinac 2013. godine u Dvorani 3. maj u Rijeci održan je prvi po redu humanitarni košarkaški turnir “DJECA ZA ŠKOLU, ŠKOLA ZA DJECU”.
U prijepodnevnom programu turnira sudjelovale su sljedeće osnovne škole: OŠ Škurinje, OŠ Ivan Zajc, OŠ Eugen Kumičić te OŠ Kantrida dok su u popodnevnom, odnosno seniorskom dijelu programa nastupile ekipe JAX d.o.o. i KK KVARNER 2010. Prvo mjesto u osnovnoškolskom dijelu natjecanja osvojila je OŠ Eugen Kumičić, a u seniorskom dijelu ekipa JAX d.o.o. koji je ujedno osvojio i trofej za Fair play.
Program je vodio gosp. Robert Ivanović. U zabavnom dijelu programa nastupali su: dječji zborovi ”Mali Riječani” i ”Morčić”, D.J. Dave Jam, Mille Dj te plesna grupa ”Flame”.
Humanitarna akcija se održala pod pokroviteljstvom Predsjednika RH, Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta, Ministarstva zdravlja, Ministarstva socijalne politike i mladih, Agencije za odgoj i obrazovanje, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Riječkog sportskog saveza, Rijeka sporta, Košarkaškog saveza Primorsko-goranske županije i Cedevite kojima se ovim putem Košarkaški klub Bura i Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka zahvaljuju na pruženoj pomoći i podršci. Košarkaški klub Bura i Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka se isto tako ovim putem zahvaljuju svim partnerima, donatorima i dr. koji su sudjelovali u ovoj akciji te se nadaju i vesele daljnjoj suradnji u budućnosti.