Vijesti iz klubova

X. kup Hrvatske u rutinama

U organizaciji Hrvatskog saveza sinkro plivanja, a Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje AquaMaris kao priređivača, u nedjelju 23. veljače održan je na Bazenima Kantrida X. kup Hrvatske u rutinama.

Na Kupu je nastupilo 150 plivačica iz šest hrvatskih klubova koje su nastupile u svim uzrasnim kategorijama i disciplinama. Klub Primorje AquaMaris je nastupio s 62 plivačice u ukupno 18 nastupa s izvrsnim uspjehom.

Najuspješniji klub je domaćin, Primorje AquaMaris sa osvojenih ukupno 12 medalja, od čega 5 zlatnih. Najveću dominaciju vidjeli smo u nastupu seniorske kombinacije koje su vanserijskim nastupom naprosto pomele konkurenciju i pobijedile sa skoro 11 bodova ispred drugoplasirane. Osim seniorki i mlađe juniorke su bile vrlo uspješne s osvojenim zlatnim medaljama u svim disciplinama. Kadetkinje i juniorke su osvojile druga mjesta i jedno treće tako da je domaćin osvojio medalje u svim disciplinama u kojima je nastupio čime je nastavljena i potvrđena dominacija Primorja AquaMarisa u hrvatskom sinkro plivanju.

Potpuni rezultati su na stranicama Hrvatskog sinkro saveza http://www.croatiasynchro.hr/

Ovo je bilo prvo veće natjecanje ove sezone (uz Kup tehničkih vještina koji zbog svoje prirode prođe malo nezapaženo) koja se nastavlja za tri tjedna održavanjem Prvenstva Hrvatske za juniorke na kojem očekujemo odlične rezultate za riječko sinkro plivanje.