Vijesti o Projektima

Službeno je otvorena web stranica Erasmus+ Sport projekta GREEN SEAL

 

Riječki sportski savez partner je na Erasmus+ Sport projektu borbe protiv dopinga u rekreativnom okruženju, Green Seal.

Ovih je dana službeno pokrenuta web stranica projekta i sada je dostupna na adresi https://greenseal.aepsad.gob.es/.

Web stranica jedan je od glavnih komunikacijskih alata projekta, a na njoj će biti dostupni svi materijali proizvedeni tijekom implementacije projekta (studije, smjernice, priručnik, intervjui i informacije). Svi sadržaji i materijali bit će dostupni na svim partnerskim jezicima projekta: hrvatski, nizozemski, engleski, talijanski, poljski i španjolski.

Green Seal projekt je financiran programom Erasmus Plus Sport, koji okuplja šest partnera iz Belgije, Hrvatske, Italije, Poljske, Španjolske i Velike Britanije.

Projekt ima za cilj povećati svijest o negativnim posljedicama korištenja dopinga u rekreativnom okruženju. Kao takav, Green Seal projekt “popunjava prazninu”, jer je većina antidoping kampanja i aktivnosti često usmjerena na sportaše koji su uključeni u profesionalni i natjecateljski sport.

Jedan od ciljeva projekta je razviti Antidoping etički kod koji će biti usvojen u rekreativnim sportskim organizacijama diljem Europe kako bi se spriječilo rizično ponašanje rekreativnih sportaša. Glavnu ciljnu skupinu projekta predstavljaju mladi ljudi u rekreativnim sportskim okruženjima.

Web stranica će biti izravno povezana s web stranicama organizacije koja sudjeluje u projektu.

Više o projektu saznajte na web stranici projekta.