Vijesti iz RSSa

Vrhunski riječki sportaši potpisali ugovore od stipendiranju

U Gradskoj vijećnici održano je potpisivanje ugovora o stipendiranju s vrhunskim riječkim sportašima. Pravo na stipendiju u ovoj je godini ostvarilo 66 sportaša koji su ostvarili značajne rezultate u 16 sportskih grana i za čije stipendije Grad Rijeka u 2018. godini izdvaja 850 tisuća kuna.

Dodjeljivanje stipendija, s jedne strane, predstavlja nagradu za vrhunske rezultate te poticaj za nova postignuća, a s druge strane, u društvu se promoviraju vrijednosti koje njeguju vrhunski sportaši, među ostalim i potrebu za velikim odricanjem i trudom za postizanje izvanrednih rezultata.

Čestitke na ostvarenim vrhunskim sportskim rezultatima na temelju kojih su ostvarili mogućnost primanja stipendije ovogodišnjim stipendistima uputio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Grad Rijeka vrhunske sportaše stipendira svake godine putem Programa javnih potreba u sportu, a samo u zadnjih 11 godina za stipendije je izdvojeno 13.350.000,00 milijuna kuna. Program, a time i dodjela stipendija, provodi se putem Zajednice sportskih udruga grada Rijeke “Riječki sportski savez”, na čijem je čelu cijenjeni vrhunski sportaš, olimpijac i bivši reprezentativac Samir Barać. Podsjetio je kako su ove godine povećana izdvajanja za sport, čime se ujedno želi zadržati sportske talente u Rijeci. Mnogi dosadašnji riječki stipendisti ostvarili su, dodao je, značajne sportske rezultate.

U ime svih stipendista Gradu Rijeci i Riječkom sportskom savezu na potpori se zahvalila zlatna olimpijka Sara Kolak.

„Svaka podrška i svaka stipendija nam jako puno znači – tom stipendijom ulažemo u sebe, svake godine postižući sve bolje i bolje rezultate,“ kazala je Kolak, zaželjevši svim sportašima što manje ozljeda i što više sportskih uspjeha u 2018. godini.

Stipendija se sportašima dodjeljuje mjesečno, a iznos i trajanje naknade ovisi o postignutim rezultatima. Tako stipendija za rezultate 1. razreda iznosi 2.400,00 kuna mjesečno za pojedinačni rezultat, odnosno 1.600,00 za ekipni rezultat, a pravo na naknadu traje 4 godine. Potpora za rezultate 2. razreda iznosi 1.500,00 kuna mjesečno za pojedinačni rezultat odnosno 1.000,00 za ekipni rezultat, a pravo na naknadu traje 2 godine. Jednogodišnja naknada isplaćuje se za rezultate 3. razreda, s time da se pojedinačni rezultat podupire sa 600,00 kuna mjesečno, a ekipni s 400,00 kuna.