Vijesti iz RSSa

Utrka za predškolce 7. godinu zaredom na “Homo si teć”

Rijeka , 19.04.2018. Dj. vrtiæ Zamet, Vrtiæ Zamet predaja majica klincima s predstavnicom DM-a za utrku Homo si teæ Snimio:Silvano Ježina

dm poziva riječke mališane da naprave svoje prve sportske korake!

 

Predstavnici Riječkog sportskog saveza, Festivala sporta i rekreacije “Homo si teć” i dm-a posjetili su danas Dječji vrtić Zamet i mališanima poklonili majice za utrku “dm mići trk”, te ih još jednom pozvali da se zajedno s roditeljima pridruže zasigurno najveselijoj utrci koja će ove nedjelje 22. travnja krenuti s riječkog Korza. Upravo će dm mići trk sa startom u 10:30 otvoriti seriju utrka u samoj završnici ovogodišnjeg izdanja festivala.

“U ime dm-a zahvaljujem Riječkom sportskom savezu što je prepoznao dm kao partnera još prije sedam godina i tako nam omogućio da potaknemo generacije Riječanki i Riječana da naprave svoje prve sportske korake. Ponosni smo što i ove godine dm sudjeluje u najdugovječnijem festivalu sporta i rekreacije Homo si teć koji je najbolji dokaz da je sport namijenjen svima koji su spremni napraviti prvi korak. U ime dm-a, pozivam roditelje da nam se pridruže sa svojim najmlađima i iskuse jedinstvenu festivalsku atmosferu”, izjavila je Anđelka Ramljak, područna menadžerica dm-a.

“Na ovaj se način želi potaknuti roditelje da prepoznaju važnost kretanja i bavljenja sportom za zdrav život i razvoj djece, a djeci pokazati kako je sport prije svega prilika za zabavu i druženje”, kazala su predstavnica Riječkog sportskog saveza Orijana pernjak Grbac, izražavajući zadovoljstvo suradnjom s dm-om, ali i činjenicom da zanimanje za utrku raste iz godine u godinu. Zadovoljni su i u Dječjem vrtiću Rijeka, koji u festivalu sporta i rekreacije Homo si teć sudjeluje dugi niz godina, ali prenose važnost stvaranja zdravih životnih navika i kroz vlastite programe.

Da su mališani vrtića Zamet već i sami svjesni važnosti sporta i rekreacije, spremno su pokazali kroz nekoliko vježbi na poligonu.

Polaznici vrtića u Primorsko-goranskoj županiji dobili su 2000 majica kako bi u punoj sportskoj spremi dočekali “dm mići trk” i istrčali trasu od 540 metara, od Korza do Gata Karoline Riječke, gdje će ih, kao i svake godine, dočekati pokloni dm-a.