Vijesti iz RSSa

Učenicima sportske škole “Ri move” predstavljene borilačke vještine

https://www.youtube.com/watch?v=DUgGXm2SyAk&t=6s

U Dvorani mladosti održana je prezentacija borilačkih vještina u sklopu projekta „Ri move“ koji potiče tjelesnu aktivnost i zdrav način života kod djece. Učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola Trsat, Vladimir Gortan i Gornja Vežica danas su okušali svoje tjelesne vještine u sportovima kao što su karate, judo, kick-boxing, boks, kendo, taekwondo i wushu.

Djeca su upoznata s osnovnim pravilima i potezima popularnih borilačkih sportova, a sve se odvijalo pod budnim nadzorom učiteljica te trenera.

Ovaj se program odvio povodom sportske škole Grada Rijeke „Ri move“ koja se za sada provodi u sedam riječkih osnovnih škola, s namjerom širenja i na ostale škole. Ovu, za sve polaznike potpuno besplatnu školu koja uključuje bazične sportove poput atletike, gimnastike i juda, provodi Zajednica sportskih udruga grada Rijeke „Riječki sportski savez“ s ciljem psihofizičkog razvoja, razvoja motoričkih vještina te poticanja tjelesne aktivnosti i zdravog načina života.

Program se provodi u školama, u školskoj dvorani za vrijeme produženog boravka ili cjelodnevne nastave, a provode ga educirani treneri iz svake sportske grane i poznati riječki sportaši.