Vijesti iz RSSa Vijesti o Projektima

Transnacionalni sastanak projekta „Good Governance in Sport“ održan u Grčkoj

Predstavnici RSS-a sudjelovali na sastanku projekta Good Governance in Sport u grčkom Thessalonikiju

U razdoblju od 6. do 9. prosinca 2018. godine održan je drugi međunarodni sastanak u okviru projekta “Good Governance in Sport” u Thessalonikiju, u Grčkoj. Projekt koordinira Bugarska sportska razvojna organizacija (https://en.bulsport.bg/) iz Sofije, traje 30 mjeseci, a za cilj ima analizirati trenutnu situaciju i stvoriti konkretne alate za poboljšanje procesa upravljanja u području sporta. Na sastanku su sudjelovali predstavnici projektnih partnera iz Bugarske, Grčke, Italije, Hrvatske, Mađarske, Poljske i Slovačke i odobrili konačnu verziju istraživanja o transparentnosti i publicitetu 56 europskih i nacionalnih sportskih saveza. Sve informacije o istraživanju objavit će se do kraja 2018. godine na web stranici projekta: http://www.eusport.org/GoodGovernance.

U ime Riječkog sportskog saveza, koji je partnerska organizacija na ovom projektu, sudjelovali su glavni tajnik RSS-a, Slaviša Bradić, viša stručna suradnica za javne potrebe RSS-a, Ksenija Trninić, asistentica na projektu, Maja Berić i voditeljica projekta „Good Governance in Sport“, Sanja Varaklić.

Brojne su aktivnosti još pred partnerima  – aktivnosti osposobljavanja i kvalifikacije, uključujući online modul obuke, aktivnosti promicanja vrijednosti i načela dobrog upravljanja u sportu, kao i posebni instrumenti za postizanje održivog i transparentnog upravljanja u području sporta.

“Good Governance in Sport” projekt sufinanciran je od strane Europske unije kroz program
Erasmus+ Sport – Suradničko partnerstvo, a sa provedbom projekta partneri su započeli 1. siječnja 2018. godine.