Vijesti iz klubova

Tihomir Crnković o odlascima igračica iz OK Grobničan: Bilo je vrbovanja unutar ekipe

Odbojkaški klub Grobničan u drugi dio sezone ući će u bitno izmijenjenom sastavu nakon što su Valentina Vrbanc i Mia Todorović preselile u Kostrenu, dok će Mikela Vukorepa i Katina Zubčić karijeru nastaviti u Svetom Mateju koji nastupa u Drugoj ligi – zapad.

Do prekida suradnje je došlo poprilično naprasno uz popratne priče o trzavicama unutar ekipe.

– U principu otišle su sve igračice koje su došle sa strane, ustvrdio je Tihomir Crnković, tajnik odbojkašica Grobničana koje u subotu očekuje zaostala utakmica iz prvog dijela prvenstva protiv Šibenika.

– Ne znam što se točno dogodilo, ali imam svoju teoriju. Mogu pretpostaviti da je bilo vrbovanja unutar ekipe od strane jedne igračice. Ako je to istina, onda je to povreda klupskog pravilnika i trebalo bi je suspendirati. Ali sada bi na to trebalo izgubiti puno vremena da se tako nešto dokaže. Okrećemo se igračicama koje su ostale i koje se žele boriti za klub, rekao je Crnković.

– Orijentirat ćemo se na kadetkinje i cure koje su ostale i koje se žele boriti za klub. Tu je i došlo do određenih problema zbog lošijih rezultata, te činjenice da je jedna Manuela Legčević, koja je još mlađa kadetkinja, iz prvog sastava izgurala Mikelu Vukorepu. Moram tu pohvaliti Antonelu Tomašić, koja će voditi ekipu uz Anu Tomas, Petru Brekalo i Beatrice Kovačević. Priključili smo Leu Boban, Luciju Miculinić, Martu Drakulu, a Nikolina Paljuh nam je došla iz Rječine. Sada nam slijedi borba za ostanak. Ali Grobničanke su nas uvele u Prvu ligu, pa ako i ispadnemo ispast ćemo s domaćom ekipom, ustvrdio je Crnković za kraj zaključivši.

– U nizu prilika posuđivali smo drugim klubovima igračice, igrale su na dvojnu licencu i na kraju sve sada ispadne ovako. Od sada ćemo imati malo drugačiju praksu i surađivat ćemo jedino s Rječinom, zaključio je Tihomir Crnković.