Vijesti iz RSSa

SVJETSKO PRVENSTVO U BOĆANJU

Od 20. do 26. rujna 2015. Rijeka će biti domaćin 250 boćara iz 37 zemalja svijeta!

Domaćinstvo Svjetskog prvenstva u boćanju za seniorsku kategoriju ove je godine pbocanje logoripalo gradu na Rječini! Na ukupno tri lokacije: Boćarskom centru Podvežica te u boćarskim dvoranama Hrastenica Čavle i Marinići od 20. do 26. rujna boravit će, trenirati i natjecati se oko 250 boćara.

Peti je ovo put kako Rijeka postaje domaćinom velikog međunarodnog boćarskog natjecanja. Prethodno su u Rijeci održane dvije svjetske juniorske smotre, jedna seniorska te jedno europsko prvenstvo. Ovog puta Boćarski centar Podvežica, kao i dvorane na Čavlima i Marinićima ugostit će najbolje seniore svijeta. Svjetsko prvenstvo u boćanju organizira Grad Rijeka I Hrvatski boćarski savez, uz tehničku organizaciju Riječkog sportskog saveza.

Prilika je ovo za Riječane koji aktivno ili kao pasivni gledatelji inače uživaju u boćanju, kao i za one koje su od malih nogu djedovi vodili na jog, ali i za one koji nikad nisu doživjeli ovaj sport u punom sjaju da doznaju više o boćanju. Važno je istaknuti kako se ulaznice za riječko Svjetsko prvenstvo u boćanju neće naplaćivati.
Grad Rijeka i Riječki sportski savez godinama rade na popularizaciji sporta i rekreacije za sve dobne skupine građana, a veseli činjenica da se Svjetsko prvenstvo u ovom sportu održava u državi koja doista stoljećima gaji ljubav prema boćama, balotama ili balutama kako ih neki nazivaju. Gotovo generacijski, ovaj se sport igra u brojnim dijelovima Lijepe naše, poglavito u primorju. Unatoč tome što su mu popularnost posljednjih pola stoljeća počeli “krasti” neki profitabilniji, momčadski sportovi, boćanje je bilo i ostalo popularno u svakom mjestu na našoj obali, ali i u unutrašnjosti. Možemo reći da se doista radi o jednoj dugoj tradiciji koja se može smatrati I jednim od turističkih brendova ovog područja.

Vidimo se od 20. do 26. rujna u Boćarskom domu na Podvežici, te dvoranama Hrastenica Čavle i Marinići!

Više na web stranici prvenstva http://www.ribocanje2015.com/