Vijesti o Projektima

Suradnjom Riječkog sportskog saveza i Visoke poslovne škole PAR do razvoja dualne karijere sportaša

Kako uspješno organizirati sportski event i na što sve pritom obratiti pozornost, imalo je prilike naučiti više od 20 lokalnih studenata iz Bugarske. Riječ je o Modulu ‘Sport Event Management’ u sklopu Erasmus+ Sport projekta, PASSPORT, koji se održao 17. i 18. rujna na Nacionalnoj sportskoj akademiji Vasil Levski u glavnom gradu Bugarske, Sofiji. Raznovrstan dvodnevni program održanog Modula potiče razvoj dualne karijere sportaša, što je i cilj projekta PASSPORT, čija ukupna vrijednost iznosi 358.495 eura. Projekt je osim sredstvima EU, sufinanciran i od strane Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

 

Osim Riječkog sportskog saveza kao koordinatora projekta i Visoke poslovne škole PAR kao organizatora Modula u Sofiji, kao partneri sudjeluju veleučilište FH Joanneum iz Austrije, Bugarska sportska razvojna organizacija – BSDA, neprofitna organizacija Mine Vaganti NGO iz Italije te Športna zveza Ajdovščina iz Slovenije.

Modul (nastavna cjelina) ‘Sport Event Management’ dio je PASSPORT kurikuluma, koji će zajedno sa svim Modulima biti dostupan na VLE platformi. Kurikulum je namijenjen sportašima koji se suočavaju sa izazovom balansiranja između svoje sportske i profesionalne karijere, ali svi oni koji budu htjeli proširiti svoje znanje i steći novo o vođenju projekata u području sporta, financijskom menadžmentu u području sporta, organizaciji sportskih događanja, sportskom marketingu, komunikacijskim, prezentacijskim te digitalnim vještinama u području sporta, moći će jednostavnom prijavom na platformu poslušati sve Module koji su se održali ili će se održati u sklopu projekta.

 

“Osim preostala tri Modula koji će se održati u studenome u Rijeci i u siječnju u Grazu, koristimo priliku najaviti i veliku završnu konferenciju zakazanu u ožujku u Rijeci. Konferencija će biti prilika za razmjenu iskustva i dobrih praksi, sve u cilju razvoja dualne karijere i obrazovnog sustava u području sporta, a okupit će više od 150 sudionika.”