Vijesti iz RSSa

Sudionicima projekta „Ri move“ prikazani vodeni sportovi i podijeljeni prigodni pokloni

U srijedu 20.12.2017. godine na Bazenima Kantrida za učenike koji sudjeluju u projektu „Ri move“ organiziran je prikaz vodenih sportova. Na početku programa učenicima su gledali vaterpolo utakmicu. Nakon odgledane utakmice učenici su sudjelovali u prezentaciji skokova u vodu, plivanja te plivanja sa perajama. Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije učenicima je priredio zanimljivo predavanje i kviz o zdravoj prehrani. Učenicima je prikazana revijalna priredba sinkroniziranog plivanja. Na kraju programa svi učenici dobili su prigodne poklone od Djeda Mraza. Učenici su nakon podjele poklona trenirali vodene sportove u bazenima. Treneri plivanja i istaknuti sportaši vodenih sportova učenicima su svjedočili o ljepoti bavljenja vodenim sportovima.

Posebno zanimanje kod učenika izazvalo je sudjelovanje Miloša Miloševića, legende plivačkog sporta. Kao što je Mićo rekao: „bilo je to djeco dok se vi još niste niti rodili… Jednom kada se „zaraziš“ vodom i plivanjem nemoguće je prestati plivati. Svoju ljubav prema plivanju prenosim svojoj djeci i plivače koje treniram. Sretan sam što su uvjeti treniranja u gradu Rijeci na visokoj razini, a u moje vrijeme bilo je to sasvim drugačije… Pozivam vas sve da isprobate sportove u vodi.“

Zahvaljujemo se Klubovima, Rijeka sportu d.o.o., osnovnim školama i svima pojedincima koji su sudjelovali u organizaciji prikaza vodenih sportova.

Pozivamo sve učenike da iskušaju čari vodenih sportova. Vrata naših Bazena Kantrida su svima otvorena.

 

Sretne blagdane i Novu godinu žele vam organizatori projekta „Ri move“.