Vijesti iz klubova

Skakači Kluba skokova u vodu Primorje u Grazu

U Grazu je održano 2. kolo Međunarodnog mitinga Alpe Adria od 31.01. do 02.02.2014. godine.

Sedmeročlana ekipa u sastavu Šuša Dolores, Šoić Ena, Barišić Nensi, Šoić Mauro, Martinez Diego, Kumar Mauro i Banov Mauro, i opet je postigla odličan uspjeh, a svaki natjecatelj je svoj program odradio još bolje, sigurnije i čišće nego na prethodnim natjecanjima, što je rezultiralo odličnim plasmanima, naravno i medaljama!

U vrlo jakoj konkurenciji mlađih kadetkinja Dolores Šuša se ponovno penjala na postolje i to u obje discipilne, osvojivši broncu u disciplini daska 1m i srebro na trometarskoj dasci.

U najmlađoj kategoriji E uzrast, kod djevojčica zablistala je i Ena Šoić, koja je svojim besprijekornim ulaskom zaradila čak dvije osmice, što je iznimno visoka ocjena na skakačkoj ljestivici. Ena je natjecanje završila kao 6.od 13 popravivši rezultat za 10 bodova u odnosu na prethodno natjecanje.

Kod dječaka u istoj E kategoriji visoke ocjene iz skoka u skok osvajali su i dvojica Maura, Kumar i Šoić. Kumar je doskočio do izvrsnog 5. mjesta popravivši plasman za čak 20 bodova u odnosu na prethodno natjecanje, a Šoić je također odlično odskakao i osvojio vrlo dobro 9. mjesto u ukupnoj konkurenciji od čak 18 skakača.

Kadetkinja Nensi Barišić, nastupila je u disciplini daska 1m i osvojila solidno 7. mjesto u konkurenciji 11 djevojaka, bodovno na istoj razini kao i prethodno natjecanje, ali
obzirom na nedavnu povredu i također jaku konkurenciju rezultat je zaista zadovoljavajući.

Dvojica mlađih kadeta Diego Martinez i Mauro Šoić,odradili su znatno teži program u odnosu na prethodno natjecanje, prikazavši neke potpuno nove, i ne baš jednostavne skokove, bodovno ostavši na istoj razini kao i kod prethodnog natjecanja, ali međusobno zamjenivši mjesta u plasmanu. Tako je Mauro završio natjecanje na 6. mjestu zaostavši za petoplasiranim samo 3 boda, dok je Diego bio odmah iza njega 6. u ukupnom poretku.