Vijesti iz RSSa

Seminar o integraciji djece s teškoćama u razvoju korištenjem sportskih aktivnosti

U četvrtak, 4. prosinca 2014. godine, s početkom u 14 sati u prostorijama Osnovne škole Gornja Vežica, Gornja Vežica 31, Rijeka, organizira se drugi seminar kao dio projekta “IRIS – Sport kao mehanizam rane integracije i rehabilitacije”.

Vodeći partner projekta je Riječki sportski savez, a ostali partneri su slovenski „IPAK – Inštitut za simbolno analizo in razvoj informacijskih tehnologij“ iz Velenja te „Centar za inkluziju i podršku u zajednici“. 85% proračuna projekta sufinancira Europska unija, odnosno 191.636,33 €, i to iz Instrumenta pred pristupne pomoći – Operativni program IPA SI‐HR 2007. ‐2013.

Opći cilj projekta je dugoročno poboljšati integraciju djece s teškoćama u razvoju u ranim fazama života korištenjem sportskih aktivnosti, a s time poboljšati kvalitetu života tih osoba, njihovih staratelja i lokalne zajednice u kojoj žive.

Tijekom trajanja projekta partneri će razviti prilagođene obrazovne programe, izraditi edukacijske materijale, provest obrazovanje i osposobljavanje za odgajatelje u predškolskim ustanovama, učitelje u osnovnim školama i predstavnike sportskih organizacijama. Predviđeni su i sportski festivali i pilotska implementacija programa u svakoj od regija koje sudjeluju u projektu. Provođenjem projektnih aktivnosti razvija se intenzivna suradnja između organizacija iz Hrvatske i Slovenije koje pomažu osobama s posebnim potrebama, a koriste sport kao sredstvo za poboljšanje njihovog fizičkog i mentalnog zdravlja te integracije.

preuzeto sa www.sportcom.hr