Vijesti iz RSSa

ŠD Primorje 08 proslavilo 110 godina postojanja

Povodom 110. obljetnice rada, u HKD-u na Sušaku održana je svečana akademija u čast Športskog društva „Primorje 08“.

Primorje i danas spaja plivače, vaterpoliste, sinkronizirane i daljinske plivače te skakače u vodu, a mnogi nekadašnji i današnji članovi, uključujući i neke od 59 Primorjevih olimpijaca, okupili su se povodom proslave ovog značajnog jubileja istinskog velikana riječkog sporta.

Događaju su prisustvovali i predstavnici Primorsko-goranske županije, Hrvatskog olimpijskog odbora, Državnog ureda za sport i drugih, dok je u ime Grada Rijeke, svečanosti je nazočio zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš. On je u svom govoru istaknuo iznimne sportske rezultate Primorjaša na europskim, svjetskim i olimpijskim natjecanjima tijekom dugog postojanja društva, kazavši kako su zaslužili i opravdali vrhunske uvjete treniranja koje su dobili izgradnjom Bazenskog kompleksa na Kantridi. Ivaniš je zahvalio svim sportašima, trenerima i svima koji su uložili svoj trud u Primorje te stvorili i održavali njegovu prepoznatljivost i tradiciju, predavši ovom prilikom predsjedniku „Primorja 08“ Darku Ćuruviji srebrnjak s likom zaštitnika Rijeke sv. Vida.

U sklopu svečane akademije dodijeljena su mnoga priznanja, od kojih je posebno priznanje primio slavni riječki vaterpolist Danko Pavešić kao najstariji član društva.