Vijesti iz klubova

Sanja Jovanović i Miloš Milošević u stručnom stožeru PK “Primorja”

Plivački klub Primorje Croatia osiguranje predstavio je svoja nova stručna pojačanja – od rujna plivačica Sanja Jovanović, osvajačica brojnih medalja na europskim i svjetskim natjecanjima, postaje sportskom direktoricom, dok se od proljeća kao koordinator trenera u klub vratio Miloš Milošević. Novi stručni kadar dio je nastojanja uprave Plivačkog kluba Primorje da vrati staru slavu te da njegovi plivači i plivačice, osvajači brojnih medalja na državnoj razini, ponovno počinju osvajati i međunarodne naslove.

Predsjednik kluba Andrej Marochini istaknuo je kako je angažman Sanje Jovanović i Miloša Miloševića dio nastojanja podizanja kvaliteta rada u klubu, odnosno posljedica odluke da se administrativna uprava kluba odvoji od stručnog vođenja plivača i plivačica.

Zahvalivši se na povjerenju kluba, ali i podršci Grada Rijeke i Riječkog sportskog saveza, buduća sportska direktorica, koju uskoro čeka i diploma, kazala je kako je u svojoj karijeri vrhunske sportašice uvijek voljela svoj rad prikazivati ne kroz priču, već kroz ostvarene rezultate.

„Što se tiče ovog novog perioda u mom životu, nastojat ću povećati interes za upis djece u plivačke škole, poboljšati suradnju s predstavnicima klubova svih vodenih sportova koji djeluju u Rijeci, vratiti sjaj i muške i ženske ekipe te dodatno razvijati suradnju između predstavnika kluba, Riječkog sportskog saveza i Grada Rijeke“, kazala je Jovanović, zaključivši kako sada treba s pozitivnim stavom krenuti raditi za što bolju budućnost kluba.

Kako je kazao Marochini, Plivački klub izuzetno je aktivan – njegovi plivači osvajači su niza medalja na državnim natjecanjima, a plivačice se često kao ekipa nalaze na tronu kao najbolje u Hrvatskoj. Između ostaloga, njegovi natjecatelji su na Bazenima Kantrida, na dva velika natjecanja, državnom prvenstvu u prosincu 2017. godine te Međunarodnom plivačkom mitingu „Victoria – Primorje“, osvojili 147 medalja, od čega gotovo polovicu zlatnih. Osim 70 natjecatelja, klub čini gotovo 500 djece, polaznika plivačkog vrtića, plivačke škole i plivačkog usavršavanja. Također, već je započeo i prvi ciklus ovogodišnjeg Ljetnog sportskog kampa, namijenjenog svoj djeci koja ljetne praznike žele provesti u sportskom okruženju, upoznajući ne samo plivanje, nego i druge sportove.

Govoreći o planu za budućnost, Milošević je istaknuo kako je cilj rada povećati bazu plivača, koja bi se iz kvantitete izvukla kvaliteta te kroz naredne tri do četiri godine mogli ostvariti i međunarodni rezultati.

Podršku novom smjeru kluba, koji kao dio Sportskog društva Primorje 08 ove godine slavi 110 godinu djelovanja, kao jedan od najstarijih i najtrofejnijih riječkih sportskih klubova, dao je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

„Drago mi je što se klub odlučio za nova kadrovska rješenja. Vjerujem da će Sanja, nakon uspješne sportske karijere, kao sportski direktor kluba dati doprinos razvoju kluba. Također, drago mi je da je Mićo, s obzirom na njegovo bogato sportsko iskustvo, ponovno u Primorju,“ kazao je gradonačelnik Obersnel, dodavši:

„Želja nam je, nakon što smo izgradnjom Bazena Kantrida, stvorili uvjete za razvoj svih vodenih sportova, da Plivački klub Primorje, ali i svi ostali klubovi, postignu što bolje rezultate. Raduje nas što su plivači i plivačice osvajači državnih prvenstava, ali bi opet željeli imati neku novu Sanju Jovanović, Miloša Miloševića ili Marka Strahiju“, rekao je gradonačelnik.