Vijesti iz RSSa Vijesti o Projektima

RSS završava provedbu EU projekata o mobilnosti administrativnog osoblja u sportskim organizacijama i zdravstvenoj zaštiti sportaša

 

Riječki sportski savez 31. prosinca 2018. godine uspješno završava provedbu EU projekata MObility of STaff (MOST) i Safe In Sport (SIS) koji su se provodili 12 mjeseci. Projekti su sufinancirani sredstvima Europske unije (Erasmus+ Sport program) i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, a Riječki sportski savez vodeći je partner na oba projekta.

Provedbom projekata doprinijelo se razmjeni iskustava i unapređenju znanja administrativnog osoblja u sportskim organizacijama, klubovima i institucijama, bližoj suradnji administrativnih sportskih tijela na lokalnoj i nacionalnoj razini, povećanju svijesti o važnosti zdravstvene zaštite mladih sportaša, razmjeni iskustava o mogućim mjerama za poboljšanje prevencije ozljeda kod sportaša, itd.

Projektne aktivnosti uključivale su organizaciju nekoliko interaktivnih radionica/razmjena dobrih praksi kroz period od 12 mjeseci, a u aktivnosti su bili uključeni i predstavnici riječkih sportskih klubova, organizacija i institucija koji su uvelike doprinijeli uspješnoj provedbi navedenih aktivnosti, ojačali svoje kapacitete i povećali svoje vještine i znanja, što je i bio krajnji cilj oba projekta.

Riječki sportski savez i u 2019. godini nastavlja svoj uspješni niz – osigurana su sredstva za još šest projekata koji započinju sa provedbom od 1. siječnja 2019. godine.