Vijesti iz RSSa Vijesti o Projektima

RSS UGOSTIO PREDSTAVNIKE ŠVEDSKIH I BUGARSKIH SPORTSKIH ORGANIZACIJA I KLUBOVA

Predstavnici sportskih organizacija i klubova Švedske i Bugarske razmijenili iskustva i primjere dobre prakse sa riječkim kolegama

Posljednji radni sastanak i radionica projekta MObility of STaff (MOST) održani su u Rijeci 27. i 28. studenoga 2018. godine. U ime Riječkog sportskog saveza, koji je ujedno i nositelj ovog projekta financiranog iz Erasmus+ programa Europske unije, na sastanku su sudjelovale Verica Mance, Sanja Varaklić i Maja Berić.

Svrha ove interaktivne radionice bila je potaknuti administratore u sportu na razmjenu svojih iskustava i primjera dobre prakse sa svojim kolegama iz partnerskih zemalja na projektu. U ime riječkih sportskih organizacija, klubova i institucija, na radionici su sudjelovali predstavnici Atletskog kluba „Kvarner“ Rijeka, Veslačkog kluba „Jadran“, Kluba daljinskog plivanja „Primorje“, Vaterpolskog kluba “PRIMORJE-ERSTE BANK”, Visoke poslovne škole PAR, te Odjela za sport i tehničku kulturu pri Gradu Rijeci.

Neke od tema radionice bile su: javne potrebe u sportu, dobro upravljanje u sportu, mogućnosti financiranja iz EU fondova, mogućnosti dodatne edukacije za administratore u sportu (formalna i neformalna edukacija), sportsko zakonodavstvo, poduzetništvo u sportu, sportski marketing.

U sklopu projekta izradit će se brošura sa zajedničkim zaključcima donesenim na radionici, a provedba projekta traje do 31. prosinca ove godine.