Vijesti iz RSSa Vijesti o Projektima

RSS sudjelovao na Sport Info danu, sastanku projektnih koordinatora i na početnom sastanku projekta Back2track u Brusselsu

Riječki sportski savez godinu je započeo sudjelovanjem na čak tri radna sastanka u Brusselsu u periodu od 4. do 7. veljače 2019. godine. Europska komisija i Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) 5. veljače 2019. godine u Brusselsu su organizirale Info dan kako bi informirali potencijalne kandidate o programu Erasmus+ Sport i njegovim mogućnostima financiranja. Događaj je otvorio europski povjerenik za obrazovanje, kulturu, mlade i šport, gospodin Tibor Navracsics. Govornici su iznijeli savjete i preporuke o pripremi i podnošenju prijedloga te raspravljali o financijskim aspektima Poziva na podnošenje prijedloga za Program Erasmus+ Sport za 2019. godinu. Erasmus+ Sport Info dan bio je ujedno i prilika za povezivanje i susret s potencijalnim partnerima kao i mjesto za upoznavanje s primjerima dobre prakse.

Sljedeći dan, 6. veljače 2019. godine, održao se početni sastanak projektnih koordinatora, koji su uspješno aplicirali na projekte 2018. godine. Valja napomenuti da je u Hrvatskoj uspješno aplicirano 6 projekata u sklopu Erasmus+ Sport programa, od kojih je jedan od njih projekt Riječkog sportskog saveza. Radi se o projektu BoccE Together, AcTive ForevER – BETTER, kojim se promovira tradicionalni europski sport, boćanje.

Isti dan, 6. veljače 2019., ponovno u glavnom gradu Belgije, održan je početni sastanak projekta Back2Track. Tijekom sastanka partneri su dogovorili plan aktivnosti i detaljno isplanirali svaki od događaja predviđenih projektom. Back2Track će se fokusirati na analizu razlika i sličnosti koje sportski klubovi imaju u pristupu profesionalnom i masovnom sportu te u inovativnom pristupu uključivanja djece u nepovoljnom položaju u sport i fizičku aktivnost. Vodeći partner projekta je Bugarska sportska razvojna organizacija (BSDA), dok su partneri, osim RSS-a, belgijska organizacija The Charity Game (TCG asbl) te bugarska organizacija KLASA. Projekt je započeo sa provedbom 1. siječnja 2019. godine i sufinanciran je sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+ Sport.