Vijesti iz klubova

Ronilački klub Nevera ekipno najbolji klub

Ovog vikenda, 3.11. na Bazenima Kantrida u Rijeci održano je 23. Državno otvoreno ekipno juniorsko i seniorsko prvenstvo u plivanju perajama i brzinskom ronjenju. U konkurenciji bila su 142 natjecatelja iz 10 Hrvatskih klubova i dva strana kluba iz Švicarske i Srbije. Ronilački klub Nevera pokazao je izuzetne rezultate gdje je osvojio sva najsjajnija odličja prvo mjesto u ženskoj i muškoj kategoriji te ukupno u juniorskoj kategoriji prvo mjesto sa osvojena 826 bodova ispred RSK Mladost iz Medulina sa 602 bodova i SRD Viševica iz Fužina sa 516 bodova. U seniorskoj kategoriji prvo mjesto zauzeli su dečki te treće mjesto cure iz Rk Nevere. U ukupnom rezultatu na prvom mjestu je RK Geronima iz Zagreba koji je osvojio 756 bodova na drugom mjestu je  RK Nevera sa osvojena 705 bodova i na trećem mjestu je RSK Mladost sa osvojena 630 bodova.

Uz odlične pojedinačne rezultate svih plivaća i plivačica RK Nevere postignut je i novi državni rekord u disciplini  4x50m BF žene u juniorskoj kategoriji – A. Krmpotić, I. Marjanović, A. Juričić, H. Žiganto sa rezultatom 1.46,19 te 4x50m BF dečki u juniorskoj kategoriji – D. Roje, M. kos, F. Sandalj, I . Golob sa rezultatom 1.29,30.

Odličnim rezultatima započela je nova sezona, a RK Nevera dokazao je još jednom da je najbolji klub u Hrvatskoj sa osvojenim ekipnim prvenstvom u kadetskoj, juniorskoj kategoriji i drugim mjestom u seniorskoj kategoriji.