Vijesti iz RSSa

Rijeka u lipnju domaćin Europskog juniorskog prvenstva u skokovima u vodu

bazen za skokove u vodu, Kantrida, Rijeka

Europsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu

Grad Rijeka, Hrvatski plivački savez i Riječki sportski savez potpisali su ugovor o organizaciji Europskog juniorskog prvenstva u skokovima u vodu u lipnju na Bazenima Kantrida.

Europsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu je plivačko natjecanje okuplja oko 170 natjecateljica i natjecatelja u dobi od 15 do 18 godina iz cijele Europe. Domaćinstvo i organizaciju ovogodišnjeg natjecanja Rijeci je dodijelila krovna europska organizacija za vodene sportove LEN krajem veljače, a održavat će se od 21. do 27. lipnja 2021. godine.

Podsjetimo, Riječki sportski savez i Klub skokova u vodu „Primorje 2010“ bili su organizatori Europskog juniorskog prvenstva u skokovima u vodu 2016. godine kada je na Bazenima nastupilo ukupno 176 natjecateljica i natjecatelja iz 28 zemalja.

Ugovore su potpisali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, glavna tajnica Hrvatskog plivačkog saveza Ivana Jerković i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac.

Rijeka već drugi put domaćin Europskog juniorskog prvenstva za skokove u vodu

Glavna tajnica HPS-a Jerković istaknula je kako je LEN prepoznao Grad Rijeku i Riječki sportski savez kao odlične organizatore i povjerio im organizaciju ovog međunarodnog natjecanja. Izrazila je uvjerenje da će sve proći u najboljem mogućem redu i da će epidemiološka situacija dopustiti da se natjecanje održi.

Riječki gradonačelnik Obersnel izrazio je ponos i zadovoljstvo što je će Rijeka ponovno biti domaćin ovog značajnog europskog natjecanja, podsjetivši kako su Bazeni Kantrida od otvaranja prije 13 godina bili domaćin niza natjecanja i postali dom brojnih sportaša i rekreativaca.

U ime Riječkog sportskog saveza predsjednica Pešić Bukovac istaknula je kako se nadaju da će se do lipnja, kada se održava natjecanje, poboljšati epidemiološka situacija, ali i da se pripremaju za mogućnost da natjecanje održe uz stroge epidemiološke mjere. Tako je u uskoj suradnji s epidemiolozima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dogovoreno da svi sudionici budu smješteni u jednom hotelu, bez drugih gostiju, da se testiraju prije dolaska u Rijeku, prije samog dolaska na Bazene Kantrida te tijekom natjecanja, a svaka bi se reprezentacija vozila posebnim autobusom.

bazen za skokove u vodu, Kantrida, Rijeka