Vijesti iz klubova

Riječki velemajstor Bosiočić osvojio seniorsko prvenstvo Hrvatske u šahu

Pobjedom riječkog velemajstora Marina Bosiočića člana Šahovskog kluba Rijeka danas je u Valpovu završilo pojedinačno seniorsko prvenstvo Hrvatske u šahu.
Završni turnir u organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza okupio je sve naše najbolje igrače koji su svojom borbenošću i kvalitetom igre opravdali očekivanja šahovske javnosti.
U vrlo neizvjesnom i izjednačenom turniru najbolje se snašao najbolji riječki velemajsor Marin Bosiočić koji je do jednog od svojih najvećih uspjeha u profesionalnoj karijeri došao potpuno zasluženo ,vodio je gotovo cijeli turnir a 1.mjesto osvojio je u vrlo neizvjesnoj i napetoj završnici.
U posljednje 11.kolo turnira sa realnim šansama za osvajanje titule ušla su tri velemajstora , vodeći Marin Bosiočić sa 7 bodova te Hrvoje Stević i Ivan Šarić sa pola boda manje. Marin je za protivnika imao direktnog konkurenta za 1.mjesto Stevića dok je Šarić igrao protiv Brkića.
U vrlo teškoj partiji Bosiočić je crnim figurama uspio spasiti puno slabiju poziciju protiv Stevića a kako Ivan Šarić nije uspio svladati Brkića titula se nakon 25godina vratila u Grad Rijeku.
Bosiočić je cijeli turnir odigrao odlično ,krenuo je furiozno sa osvojenih 5.5/6 bodova, stvorio je veliki bod prednosti pred vro jakom konkurencijom koji gubi porazom u 7.kolu od Ivana Šarića međutim sa 4 posljednja remija u vrlo borbenim i neizvjesnim partijama uspijeva sačuvati 1.mjesto !

Rezultati i poredak nakon odigranih 11.kola : http://chess-results.com/tnr276189.aspx?lan=1&art=4&wi=821