Vijesti iz klubova

Riječki triatlonci dominirali na kadetskom PH u kros duatlnu

 

Ni hladno vrijeme i vlažna, blatna biciklistička staza vrha slalomske staze „Sniježne Kraljice“ na Sljemenu nisu spriječili izvrsno pripremljene kadete i juniore TK RIVAL Rijeka u osvajanju odličja na „GREEN DEVIL“ Prvenstvu Hrvatske u kros duatlonu.

Na startu prvog ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u utrci kadeta i početnika okupilo se je 54 natjecatelja iz svih triatlon klubova Hrvatske; TK Maksinir (organizator), TK Zagreb, TK Zrinski-Novatec Zagreb, TK Pula, TK Triton, TK Rival, TK Rudolf Perišin, TK Petrinja, TK Trimax, TK Petar Zrinski, TK Zagreb, TK Jarun, TK Swibir…
Natjecali su se na dionicama supersprint dužine, 1200m trčanja šumskim stazama, 5000m vožnje MTB bicikala strmim padinama vrha Medvednice i završnimtrkačkim sprintom u dužini 600m.
Triatlonci TK Rivala osvojili su 7 od ukupno 12 mogućih postolja.

Kod dječaka kadeta Leon Pandža TK RIVAL osvojio je zlatno a Marin Jotanović TK RIVAL brončano odličje.
Kod djevojaka u kadetskoj kategoriji srebrna je došla Lucija Petrović TK RIVAL dok je Dorotea Čargonja stigla brončana.
Kod mlađih kadeta broncu je osvojio Ivan Vuletić TK RIVAL.
Til Ocvirk iz TK SWIBIRA osvojila je jedinu medalju od svih klubova statka Hrvatske, stigla je prva kod mlađih kadetkinja, dok su druga dva mjesta na postolju bila rezervirana za TK RIVAL, Chiara Gruber je srebrna a Lea Šešelja brončana mlađa kadetkinja ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u kros duatlonu.
Nakon dodjele odličja Kadeta, održane su kros utrkame trčanja početnika do 11 godina starosti. Pobjednik je bio izvrsni Gabriel Barac TK RIVAL dok je Aurora Valinčić je bila brončana kod djevojčica.

U poslijepodnevnim utrkama ironman TK RIVALA Blaž Barac nastupio je u ELITE kategoriji. Nakon izvrsnog drugog mjesta trkačke dionice morao je je zbog sudara na biciklama, sa blokiranim prednjim mjenjačem nastaviti utrku te je na kraju završio 12ti.
U AGE GROUP utrci nastupili su od članova Rivala još Damir Šegota koji je u svojoj Kategoriji M50 osvojio srebrnu medalju, dok je naš friški triatlonac Srđan Brajčić u M40 godištu stigao deveti.

Rezultati su objavljeni na Grabar Sport Adriatic timing webstranici, možete ih naći na linku u prilogu:
http://grabarsport.hr/triatlon-sezona/green-devil/

Izvještaj i sve slike možete preuzeti na webstranicama i facebook albumu TK RIVAL:
WEBPAGE: http://rival.hr/index.php/2013-04-02-12-10-29/2013-04-02-12-26-11/105-sljeme
FACEBOOK: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.452037294899874.1073741892.281627521940853&type=1