Vijesti iz RSSa

Riječki sportaši ostvarili značajne međunarodne rezultate

Predstavnici Grada Rijeke i Riječkog sportskog saveza održali su prijam za sportaše seniorske i juniorske kategorije, članove riječkih sportskih klubova, koji su ostvarili značajne rezultate na međunarodnim sportskim natjecanjima u drugom dijelu 2013. i početkom 2014. godine.

Sportaše su primili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, v.d. pročelnika Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Igor Načinović, predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać i v.d. glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Bojan Sušanj.

Čestitavši sportašima na nekom od prva tri mjesta koje su zauzeli na svjetskim i europskim natjecanjima i na taj način promovirali Rijeku, gradonačelnik Obersnel kazao je kako sama činjenica koliko je sportaša u različitim sportovima i kategorijama ostvarilo izuzetne rezultate najbolje govori o tome koliko je u sport razvijen u Rijeci.
“Svjesni smo da danas bavljenje sportom zahtjeva mnogo osobnog odricanja, ali i veliku podršku klubova i obitelji. U okvirima gradskog proračuna i kriznih vremena, pomoć koju pruža Grad Rijeka možda je manja od očekivane, no nastojimo to kompenzirati kroz stvaranje uvjeta za bavljenje većinom sportova,” kazao je gradonačelnik Obersnel, dodavši kako vjeruje da je upravo zajednička suradnja Grada Rijeke, Riječkog sportskog saveza i klubova rezultirala velikim brojem registriranih sportaša u Rijeci, njih oko 15 tisuća.

Predsjednik RSS-a Barać zahvalio se svim sportašima na svim postignutim rezultatima, kojim su Riječki sportski savez i sve Riječane učinili ponosnima.
U ime uspješnih sportaša na pruženoj podršci zahvalila se kickboksačica Ana Znaor, inače proglašena najuspješnijom sportašicom grada Rijeke u 2013. godini.
“Vjerujemo da ćemo i u budućnosti nastaviti ostvarivati dobre rezultate i opravdati očekivanja”, kazala je Znaor.

Pored Znaor, članice Kickboxing kluba Sušak, u proteklih nekoliko mjeseci značajne međunarodne rezultate su ostvarili i bacačica koplja Sara Kolak iz Atletskog kluba Kvarner, Leo Brnić i Goran Percan iz Boćarskog kluba Vargon, Matej Uremović iz Boksačkog kluba Rijeka, Sandra Uršičić i Zoran Grba iz Judo kluba Rijeka, Boran Berak iz Karate kluba TAD Rijeka, Marina Barac iz Karate kluba Zamet, Marko Stojanović iz Kickboxing kluba Sušak, Ida Štimac iz Ski kluba Rijeka, William Vukelić iz Ski kluba Kvarner 2001, Arsen Radinović iz Sportsko-ribolovnog društva Kantrida te Anđelko Šuvak iz Streličarskog kluba Rijeka.

Izvrsne rezultate su postigle i sportašice iz Kuglačkog kluba Mlaka (Marina Bašić Palković, Nika Grubišić, Tatjana Oštrina, Milana Pavlic, Ljiljana Peroš, Jelena Tomašić, Marija Zver) te sportaši s invaliditetom – Rudolf Petrović iz Streljačkog kluba invalida Paraolimpijac, Dora Brnić iz Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Pulac te Mateo Miletić i Luka Bukša iz Plivačkog kluba Forca.