Vijesti iz klubova

RIJEČKE SINKRO PLIVAČICE OSVOJILE TRI ZLATA I SREBRO

Plivačice Primorje Aqua Marisa su na  Državnom seniorskom prvenstvu u sinkroniziranom plivanju održanom 20. i 21. svibnja 2017. na Bazenu zimskog plivališta Mladost u Zagrebu osvojile ukupno tri naslova državnih prvakinja (u solu, timu i kombiniranim rutinama), a trebalo je samo malo više sportke sreće da i u duetu budu prve. Svojim izvedbama Primorjašice mogu biti izuzetno zadovoljne, pogotovo u disciplini solo gdje je najbolja hrvatska sinkro plivačica Rebecca Domika osvojila zlato sa skoro 9 bodova prednosti.

Na prvenstvu su nastupile seniorke iz pet hrvatskih klubova, njih ukupno 38.

Već tradicionalno u ovoj dobnoj skupini najveći konkurent Primorjašicama za medalju je zagrebački Špoljarić sinkro klub (ŠASK) koji je na Prvenstvu osvojio tri srebra i zlato, dok su medalje još osvojili Zagrebački sinkro klub (tri bronze) i splitska Dolfina (bronza u kombinaciji). Za Primorje Aqua Maris nastupile su Rebecca Domika, Iva Matanović, Tea Mustać, Magdalena Radovčić, Katja Turković, Ani Jurković, Mia Soldatić, Petra Juranović, Elena Galović i Matea Butorac, a trenerica ekipe je Monica Marinelli.

U disciplini solo prvakinja države postala je Rebecca Domika. U duetu su Rebecca Domika i Tea Mustać te Matea Butorac kao rezerva osvojile srebrnu medalju. U disciplini tim (Rebecca Domika, Iva Matanović, Tea Mustać, Magdalena Radovčić, Katja Turković, Ani Jurković, Mia Soldatić, Petra Juranović s rezervom Elenom Galović) Primorjašice su osvojile zlato ispred ŠASK-a i ZSK dok su u kombiniranim rutinama (Rebecca Domika, Iva Matanović, Tea Mustać, Magdalena Radovčić, Katja Turković, Ani Jurković, Mia Soldatić, Petra Juranović, Elena Galović, Matea Butorac) izuzetnom izvedbom osvojile zlato, također ispred ŠASK-a i ZSK.

Veliki je ovo novi uspjeh za riječke plivačice koju trenerica Monica Marinelli počinje stvarati i čija su očekivanja izvrsnih rezultata i ostvarena. Ostvareni rezultati blizu ocjene 75,0000 ili čak i malo iznad pokazuju stalan rast hrvatskog sinkro plivanja pa očekujemo nove uspjehe i na međunarodnoj sceni.

sinkro2 sinkro3 sinkro4