Vijesti iz klubova

Riječka kendo liga

Riječka kendo liga

Rijeka, 11.11.2020

11.studenog 2020 u Dvorani mladosti održano je 1. kolo novouspostavljene Riječke kendo lige. Kendo klub Rijeka pokrenuo je ovu za sada jedinstvenu ligu kako bi svojim članovima i u ovo doba pandemije, kada su sva natjecanja otkazana, pružio mogućnost da se redovno natječu. Pored toga cilj je potaknuti članove na ozbiljniji rad, omogućiti im redovne izazove,  a ujedno i pružiti “check-up” point za daljnji rad.

Sama liga je zamišljenja kao natjecanje unutar više kategorija: niži početnici, viši početnici i juniori natječu se u tehničkim, kihon kategorijama, a  juniori također uz kyu (učenička zvanja) i dan (majstorska zvanja) se natječu i u full contact, tj. shiai formatu.

U svakom kolu lige unutar pojedine kategorije održat će se borbe po sistemu svatko sa svakim gdje se skupljaju bodovi za svaku osvojenu zastavicu u tehničkom dijelu, a prema bodovnom sistemu (2:0 5 bodova, 2:1 4 boda, 1:0 3 boda, 1-1 svakom 2 boda, i 1:2 jedan bod) za shiai kategorije u borbama u trajanju od 3min. Kako bi se pružilo više iskustva kyu i dan kategorije su što se borbi tiče spojene u jednu kategoriju, no rang lista ostaje za svaku kategoriju zasebno.

Kako bi i roditeljima omogućili praćenje lige Kendo klub Rijeka je na svom youtube kanalu omogućio livestream iz dvorane.

Nakon održanog prvog kola dojmovi su više nego pozitivni, a natjecatelji jedva čekaju ponovno okušati se u borbama i skupljanju novih bodova.