Vijesti iz klubova

Riječanke nastupile na sinkro kupu u Češkoj

Riječanke nastupile na sinkro kupu u Češkoj

 

RIJEČKE SINKRO PLIVAČICE

VRATILE SE S TRI MEDALJE IZ PRAGA

Seniorska ekipa plivačica Primorje Aqua Marisa sudjelovala je na 38. Christmass prize Prague, natjecanju održanom od 6. do 8. prosinca u Pragu. Na natjecanju koje je okupilo ukupno 310 plivačica iz 37 klubova iz 19 zemalja, pomlađena ekipa riječkog kluba uspješno je nastupila te ostvarila izvrsne rezultate. Iz Praga su se vratile s jednim srebrom i dvije bronce što je u jakoj konkurenciji zapažen uspjeh.

 

Za Primorje Aqua Maris nastupile su Matea Butorac, Ivona Stojšić, Ivana Radetić, Maria Glavačević, Andrea Kosanović, Petra Premuš, Ana Kus i Tia Elena Fućak. Spoj je to iskusnih plivačica koje su nastupale i na Ruskom kupu prošle godine i njihovih mlađih kolegica koje su ove sezone ušle u seniorsku ekipu i za koje je ovo natjecanje bilo prilika za stjecanje iskustva koje bi im trebalo pomoći da održe dominaciju u hrvatskom sinkro plivanju. Ekipu je u Prag odvela glavna trenerica Kluba te trenerica juniorske i seniorske ekipe Valeria Petrachina, a s njima kao sudac je otputovala i Marija Šavko .

 

Veliki je ovo uspjeh na početku nove sezone za riječku seniorsku ekipu koju čine velikom većinom juniorke po godištu i koje tek uvježbavaju revije s kojima će nastupati ove godine. To pogotovo vrijedi za najbolju hrvatsku sinkricu Mateu Butorac koju ni viroza koja ju je mučila nije spriječila da se tri puta popne na postolje.