Vijesti iz klubova

Riječanke bez odgovora protiv Nove KBM

Odbojkašice Rijeke poražene su od Nove KBM Branik iz Maribora u zaostaloj utakmici prvog kola Interlige.

Riječanke protiv gošći iz Maribora nisu imali previše šanse, slovenske odbojkašice bile su uvijek jedan korak ispred domaćina. Gošće iz Maribora bile su puno konkretnije u napadu, te su u ključnim trenucima podignule igru na razinu koju Riječanke nisu mogle pratiti. Rijeka je tako u prvoj dionici imala vodstvo 12:10 i kada se činilo da bi se mogl odvojiti, gošće su uzvratile serijom 7:2 (14:17).

Domaćin je opet uhvatio priključak nakon dva uspješna napada Tee Pešut za 17:17. Riječke odbojkašice nisu uspjevale držati ritam, pogreške Šćualc i Pešut donijele su gošćama prednost 17:20. Domaćin je još jednom nakon servisa i napada Kalebić za 19:20, ali to je ujedno bilo to i gošće su rutinski privele set kraju.

U drugom setu Rijeka je zadržala priključak do 13:13, ali nakon jedne pogreške na prijemu domaćina i napada Šćulac, koji je završio van granica igrališta, gošće su imale 13:16. S obzirom da su slovenske odbojkašice s relativnom lakoćom rješavale sve korekcije u napadu tri boda su bila velika prednost koje su gošće lako sačuvale,

Iako se domaće odbojkašice nisu predavle ni u trećem setu, scenarij je bio sličan kao u prve dvije dionice. Zadržale su priključak do 16:16, a onda je uslijedila serija 6:2 nadmoćnijih gošći za konačnih 3:0 u setovima.

Foto: Sandro Donda