Vijesti iz klubova

Riječanka Lorena Jurišić europska je prvakinja u taekwodnou za starije juniorke

dav

U glavnom gradu Estonije , Tallinu od 23-30.04.2018. godine održano je Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i seniore u Taekondou ITF. Na prvenstvu je učestvovao 801 natjecatelj iz 33 evropske zemlje sa ukupno 1247 učesnika.Nakon nekoliko godina neučestvovanja na Evropskom prvenstvu ponovo se pojavila i reprezentacija Hrvatske. U sastavu reprezentacije na Evropskom prvenstvu učestvovali su Dino Trešnjić stariji junior koji je nastupio u sparingu -75 kg član TKD „ Futura“ Pula te Mara Vicelja seniorka –sparing do 47 kg i Lorena Jurišić starija juniorka – sparing do 70 kilograma članice TKD „ Rijeka“ iz Rijeka. Reprecentaciju je vodio kao izbornik Branko Fibinger glavni trener TKD „ Rijeka“ iz Rijeka. Iako malobrojni , reprezentativci Hrvatske ostvarili su izuzetan uspjeh osvojivši jednnu zlatnu i jednu brončanu medalju.

Po prvi puta na prvenstvu je uveden novi sistem natjecanja za juniore i seniore gdje se unutar svake težinske skupine borci ždrijebom tvore skupine od tri ili četiri natjecatelja i u kojoj se svaki borac bori sa svakim borcem . Pobjednici skupina dalje idu u četvtfinale ili polufinale ovisno o broju prijavljenih natjecatelja u težinskoj skupini.

Tako je Dino Trešnjić u svojoj skupini imao borca iz Rusije , Veber Nikitu te borca iz Češke Andel Petra. Dino je pobijedio obje borbe u skupini i time osigurao polufinale i brončanu medalju. Međutim zbog teške povrede u drugom meču protiv Rusa morali smo predati polufinalni meč protiv Ukrajinca Kucha Antona. Samo povreda je Dinota spriječila možda i ulaska u finale i osvajanja evropske titule.

Lorena Jurišić je najprije u svojoj skupini redom pobijedila Ruskinju Furtaeva Anastasiu te nakon toga predstavnicu Welsa  Nicole Olagesin. S obzirom da je bila pobjednica grupe sa dvije uvjerljive pobjede plasirala se u polufinale gdje ju čekala Grkinja Xagoraraki Theano. U regularnom dijelu borba je završila nerješeno , naime dva suca su bodovala pobjedu Loreni a dva grkinji. U produžetku , odnosno trećoj rundi , Lorena je bila uvjerljiva i pobijedila Grkinju jednoglasnom odlukom sudac te se plassirala u finale evropskog prvenstva. U finalu ju je čekača čehinja Jichova Petra koju je Lorena uvjerljivo jednoglasno odlukom sudaca četiri nula pobijedila i postala Evropska prvakinja.

Mara Vicelja je u svojoj prvoj borbi imala ruskinju Klockovu Mariiu od koje je izgubila odlukom sudaca dva jedan , u drugoj borbi u skupini pobijedila je engleskinju Charlotte McDermott ali s obzirom na jedan poraz zauzima drugo mjesto u skupini te dalje ide ruskinja koja je imala dvije pobjede. Valja napomenuti da je ruskinja Klockova Mariia na kraju postala i Evropska prvekinja.

 

sdr
dav