Vijesti iz RSSa

PROMOCIJA SPORTOVA NA KORZU

Promocija sportova na Korzu koja se trebala održati povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana, a koja je bila otkazana radi loših vremenskih prilika održana je danas, kao dio programa Europskog tjedna kretanja. Sportske udruge dobile su priliku da prezentiraju svoj rad.

U sklopu programa organizirana je prezentacija više od dvadeset sportova na prigodno postavljenim sportskim terenima na Korzu Promocija sportova na riječkom Korzu, u sklopu Europskog tjedna kretanja na prigodnim sportskim terenima obuhvatila je čitav niz sportskih aktivnosti.

U sklopu programa organizirana je prezentacija više od dvadeset sportova na prigodno postavljenim sportskim terenima na Korzu Demonstraciju sportova provodila su djeca i mladi članovi riječkih sportskih udruga, a sve je bilo popraćeno informacijama koje su se mogle dobiti na promotivnim štandovima na Korzu s ciljem upoznavanja djece i roditelja s radom sportskih klubova i uključivanjem djece u sport.

Demonstraciju sportova provodila su djeca i mladi članovi riječkih sportskih udruga, a sve je bilo popraćeno informacijama koje su se mogle dobiti na promotivnim štandovima na Korzu Najviše interesa izazvao je poligon za djecu koja pohađaju Univerzalnu sportsku školu na Korzu, a ništa manje i smotra škole jedrenja Jedriličarskog saveza PGŽ na Gatu Karoline Riječke

Oko 12 sati, događanja na Korzu obišli su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović, Slobodan Gračaković predsjednik Zajednice sportova PGŽ i Samir Barač predsjednik Riječkog sportskog saveza te riječki olimpijci.

Oko 12 sati, događanja na Korzu obišli su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović te riječki olimpijci. Europski tjedan kretanja je manifestacija posvećena održivoj mobilnosti koja se od 2002. godine održava u razdoblju od 16. do 22. rujna. Ove godine Europski tjedan kretanja nosi slogan „Naše ulice , naš izbor“ (‘Our Streets, Our Choice’), a želi se potaknuti građane da iskoriste svoj utjecaj na oblikovanje javnih prostora u cilju njihova preobražaja na način koji ih čini ugodnijim za život.

Promocija sportova na riječkom Korzu, u sklopu Europskog tjedna kretanja na prigodnim sportskim terenima obuhvatila je čitav niz sportskih aktivnosti. Organizatori manifestacije su Riječki sportski savez i Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, a pokrovitelji Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.