Vijesti iz RSSa

Projekt “Na krilima valova”

Primorsko–goranska županija i Općina Čavle financiraju program „Na krilima valova“, namijenjen učenicima 3. i 4. razreda OŠ Čavle, uključujući i PŠ Grobnik. U program je uključeno 150 učenika i provoditi će se kroz 8 tjedana. Program je osmišljen od strane udruge Kickboxing klub Adria Gym u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ te Riječkim sportskim savezom. Cilj programa je upoznavanja učenika sa sportovima na vodi i zdravim načinom života. Plivanje, skokovi u vodu, sinkrono plivanje, vaterpolo, predavanje o zdravoj prehrani i zdravom načinu života, kao i predavanje psihologa za roditelje samo je dio aktivnosti koje će djecu OŠ Čavle dočekati.

Posebno zahvaljujemo Primorsko-goranskoj županiji na sufinanciranju i nadamo se da će se uz njihovu potporu program nastaviti i sljedeće godine. Učiteljice, ravnateljica te djeca nakon prvog treninga nisu krili zadovoljstvo i sreću, vidljivo na slikama.

Ivana Cvitan Polić načelnica Općine Čavle posebno je ponosna na ovaj projekt jer kako je naglasila djeca Općine Čavle  u samoj općini imaju dostupne sve sportove osim plivačkih a sada im je i to omogućeno.

Na bazenu djecu su dočekali poznati sportaši kao sto su: Sanja Jovanović, Marko Strahija, Andrija Crnić, Tara Pavić, Monika Marineli, Slaviša Bradić.

Marko Strahija upravitelj Bazena Kantrida misli da je ovo hvale vrijedan projekt i da će od ove djece sigurno isplivati pokoji vrsni sportaš ali ujedno će sva djeca izrasti u zdrave i društveno odgovorne osobe. Drago mu je da imaju za ponuditi kompletnu infrastrukturu u kojoj se ovakvi projekti mogu odraditi na vrhunskoj razini.

Sanja Jovanović: s obzirom na to da je sudjelovala na natjecanjima diljem svijeta, naglašava kako se grad Rijeka može ponositi kompleksom Bazena Kantrida te da je on sam namijenjen upravo ovakvim programima i djeci.

Razvijamo suradnju, klubovi dobivaju nove članove i djecu mičemo od igrica i ceste.

Predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGZ: Petra Šuljić i Sanjin Pugel smatraju da je ovo hvale vrijedan program  jer uključuje djecu, sport i zdravlje.

Djeca će uz igru usvojiti i zdravi način prehrane kao i smjernice za zdravi život.

Slaviša Bradić, glavno tajnik Riječkog sportskog saveza nije mogao sakriti oduševljenje organizacijom i realizacijom projekta te izrazio želju za danjom suradnjom na ovakvim projektima.