Vijesti iz RSSa

Projekt Just Sport – borba protiv dopinga u rekreativnom okruženju

Riječki sportski savez (RSS) zajedno s partnerima, Gradom Rijekom i Primorsko-goranskom županijom, na konferenciji za novinare u poglavarstvu Grada Rijeke predstavio je projekt Just Sport – borba protiv dopinga u rekreativnom okruženju.

Projekt borbe protiv dopinga u rekreativnom sportu počiva na podizanju svijesti o negativnim posljedicama uzrokovanih korištenjem nedozvoljenih i štetnih sredstava među rekreativcima u fitness centrima i u rekreativnim sportovima.

Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Sandra Stojković Hinić, viša stručna suradnica za sport, tehničku kulturu i EU programe u županijskom upravnom odjelu, Samir Barać, predsjednik RSS-a i Verica Mance, voditeljica projekta pri RSS-u, približili su javnosti projekt koje će biti realiziran zajedno sa sportskim zajednicama Osječko-baranjske, Zadarske i Istarske županije.

Projekt se financira iz EU fondova, koji pokrivaju 80 posto troškova te traje od 1. siječnja ove godine do 30. lipnja 2018. godine.

Uz Riječki sportski savez, u projektu sudjeluju partneri iz Slovenije – Slovenska antidoping agencija, Sportska zajednica regije Vasterboten iz Švedske, Nacionalna sportska razvojna agencija iz Bugarske, grad Mirandela iz Portugala i agencija CESIE (specijalizirana Agencija za pripremu i provedbu projekata) iz Italije.

U sklopu projekta organizirat će se radionice i okrugli stolovi na kojima će se educirati treneri i vlasnici fitness centara, koji će se upoznati s negativnim aspektima konzumiranja različitih dodataka ishrani, suplemenata, anabolika, steroida i slično.

 

eu-projekti1