Vijesti iz RSSa

PROGRAM ČITANJA SPORTSKE LEKTIRE DOSTUPAN ONLINE

PROGRAM ČITANJA SPORTSKE LEKTIRE  DOSTUPAN ONLINE

Od ponedjeljka, 6. travnja 2020. godine, program Riječkog sportskog saveza Sportska lektira namijenjen učenicima nižih razreda osnovne škole, dostupan je svima i može se pratiti online na YouTube kanalu Riječkog sportskog saveza.

Sportska lektira dio je projekta RiMove Riječkog sportskog saveza koji se provodi u desetak osnovnih škola Grada Rijeke. Namijenjena je učenicima nižih razreda osnovne škole, a cilj je usmjeriti djecu prema vrijednostima sporta i to kroz čitanje sportske publicistike namijenjene njihovom uzrastu i verificirane od strane Ministarstva obrazovanja.

Kako je zbog pandemije koronavirusa i obustave nastave onemogućeno čitanje sportske lektire u školama, Riječki sportski savez prilagodio je program na način da djeca on line mogu pratiti ilustracije i slušati sportske priče koje čita Danica Juričić Spasović.

Trenutno je za video prezentaciju pripremljeno 8 knjiga: Makata Taka Hela Nježan put, Snježna kraljica, Igranje s vjetrom, Gospođica Hoppla, Igre bogova, Spretni Leon i  Veliki Sergej.

Knjige će se, po jedna svakog ponedjeljka, počevši od 6. travnja, podizati na YouTube kanal Riječkog sportskog saveza.

Autori tekstova su Milka Babović i Vitomir Spasović, a online izdanje pripremila je informatička firma BigBox.

Program Sportska lektira organiziran je u suradnji s Odjelom za odgoj i školstvo Grada Rijeke.