Vijesti iz RSSa

Pripreme za “Proljeće u Šumi Striborovoj”

Planinarsko društvo Kamenjak ovih dana privodi kraju pripreme za manifestaciju “Proljeće u Šumi Striborovoj” što će se održati u subotu, 27.travnja na poučnoj planinarskoj stazi “Šuma Striborova” na Biviju.

U ponedjeljak, 8. travnja na početak staze postavljena je edukativna ploča raznovrsnog sadržaja – planinarski, botanički, ekološki, literarni…Također su određene pozicije za 22 botaničke tablice s imenima stabala i grmova što će se privremeno postavljati na svakom organiziranom posjetu poučnoj stazi.
Nedavno su članovi Kamenjaka i polaznici njihove opće planinarske škole stazu očistili, obnovili planinarske oznake (markacije) i postavili planinarske putokaze. Projekt poučne planinarske staze “Šuma Striborova” razvija se već treću godinu, u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka – Dječji odjel Stribor i Javnom ustanovom Priroda.
Projekt je djelomično financiran sredstvima Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, u sklopu programa građanskih inicijativa u lokalnoj zajednici.