Vijesti iz klubova

Primorje u subotu gostuje kod Jadrana

Vaterpolisti Primorja EB u subotu se vraćaju obavezama u Jadranskoj ligi. Riječani će od 18.30 sati u utakmici 11. kola na gostovanju odmjeriti snage s Jadranom iz Splita, trenutno šestoplasiranom ekipom.

Riječka ekipa na okupu je ponovo od utorka kada su se reprezentativci vratili iz Australije gdje su bili na pripremama za nadolazeće oglede Svjetske lige. I utakmica s Jadranom tako ispada usputna stanica, nakon nje slijedi dvotjedna pauza zbog utakmica reprezentacije. Inače, Jadran je u odličnom nizu, ima četiri pobjede zaredom protiv Medveščaka, Primorca, Triglava, Šibenika. Prije tog niza na domaćem bazenu izgubili su od Mladosti 9:10.

– Radi se o ekipi koja dobro igra na domaćem terenu. Imaju nekoliko iskusnih igrača i nekoliko mladih. Moramo maksimalno ući u utakmicu protiv Jadrana i prije svega raditi na svojoj igri, posebice u obrani, ustvrdio je Ivan Asić, trener Primorja.

– Reprezentativci se nisu još do kraja prilagodili nakon povratka iz Australije. Nismo u optimalnom stanju jer nema utakmica, stalno su pauze i teško je tako održavati neku formi. Nasotojat ćemo podizati formu kroz utakmice, zaključio je Ivan Asić.