Vijesti iz RSSa

Prijem za sportaše koji su ostvarili značajne rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima

Predstavnici Grada Rijeke, Riječkog sportskog saveza i Sportskog saveza osoba s invaliditetom grada Rijeke održali su prijam za sportaše 20. travnja 2015. godine, koji su u drugom dijelu 2014. i početkom 2015. godine ostvarili značajne rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Goste su primili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Dorotea Pešić Bukovac, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Bojan Sušanj, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović te potpredsjednik i tajnik Sportskog saveza osoba s invaliditetom grada Rijeke Miljenko Mišljenović i Luka Dobrović.

Čestitavši sportašima na nekom od prva tri mjesta koje su zauzeli na svjetskim, europskim i državnim natjecanjima, gradonačelnik Obersnel je istaknuo kako izvrsni rezultati, osim što predstavljaju uspjeh svakog sportaša i kluba, ujedno znače mnogo za promociju Rijeke te predstavljaju poticaj mnogim mladima da se odluče baviti nekom sportskom aktivnošću.
“Naša je obaveza da ulaganjem u sportsku infrastrukturu stvaramo uvjete za bavljenjem sportom u Rijeci, a iako se uvijek može više, smatram i kako je naše dosadašnje ulaganje doprinijelo činjenici da su riječki sportaši koji postižu izvanredne rezultate sve brojniji,” kazao je gradonačelnik Obersnel, dodavši kako, s obzirom na brojnost sportaša koji su postigli značajne rezultate, nitko više ne može reći kako Rijeka nije grad sporta.

Predsjednik RSS-a Barać zahvalio se svim sportašima na svim postignutim rezultatima, kojim su Riječki sportski savez i sve Riječane ispunili ponosom.

Zahvalivši se Gradu Rijeci na potpori, potpredsjednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom Mišljenović istaknuo je kako je cilj saveza u narednim godina postići još zapaženije sportske rezultate.

Na prijem je pozvano 60-ak sportaša, njihovih trenera i predstavnika klubova. Predstavljajući rezultate, gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako se radi o sportašima i sportašicama koji kontinuirano postižu izvrsne rezultate. Posljednjih mjeseci najznačajniji rezultat postigla je članica Streljačkog kluba “Lokomotiva” iz Rijeke, koja je na posljednjem Svjetskom prvenstvu u streljaštvu, održanom u Južnoj Koreji, osvojila dva prva mjesta uz postavljanje jednog svjetskog i jednog europskog rekorda.

U proteklih nekoliko mjeseci značajne međunarodne rezultate su ostvarili i Sara Kolak iz Atletskog kluba “Kvarner”, Leo Brnić, Roland Marčelja te ekipa Boćarskog kluba “Vargon”, Boran Berak i Aja Vukoja iz Karate kluba “TAD Rijeka”, Ana Znaor, Lorena Jurišić i Luka Tomljanović iz Kickboxing kluba “Sušak”, te ekipe Kuglačkog kluba “Mlaka”, Plivačkog kluba “Primorje”, Vaterpolskog kluba “Primorje-EB” te Športsko-rekreacijskog kluba slijepih “Rijeka”.

Najznačajnija rezultatska postignuća riječkih sportaša na državnim i međunarodnim natjecanjima (PDF, 32kb)