Vijesti iz RSSa

Prijem volontera 20. „Homo si teć“ i predaja čeka udruzi „Rijeka 21“

Od 2. do 17.travnja 2016. godine u sklopu jubilarnog 20.izdanja manifestacije „Homo si teć“ disalo se pod motom ‘Svi su pobjednici’.
Ovaj veliki sportski događaj ove je godine okupio rekordan broj sudionika – njih čak 15 000 bili su sudionici ukupno 8 utrka koje su se u spomenutom periodu održale u gradu. Jubilarno je izdanje donijelo i jedan novitet – radi se o 1. riječkom maratonu koji je spojio Rijeku i Opatiju te je ovom događaju dao jednu posve novu dimenziju.
U sklopu „Homo si teć“ manifestacije održana je i humanitarna akcija pod nazivom „Trčim i pomažem“. Od svake prodane majice izdvojeno je 5 kuna za Udrugu za sindrom Down – Rijeka 21, a u akciji je prikupljeno ukupno 20 000 kuna, koje su organizatori donirali Udruzi.

Kao i svake godine, čitav posao ne bi bilo moguće odraditi bez volontera – srca manifestacije „Homo si teć“. Njih 70 s područja Rijeke i Opatije pomagalo je oko organizacije i realizacije projekta te su još jednom pokazali nesebičan trud i dobru volju koja se itekako cijeni. Za svoj su trud nagrađeni poklon bonovima sponzora trgovine „Intersport“ te su primili prigodne Zahvalnice. Zahvalnice i poklon bonove volonterima su uručili predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać te direktor riječkog matarona Radovan Šoljaga.