Vijesti iz RSSa

PREDSTAVNICI SVJETSKE JUDO FEDERACIJE U RIJECI

Danas, u utorak, 9. travnja 2013. godine, u prostorijama Grada Rijeke, održan je prijam za glavnog sportskog direktora Svjetske judo federacije (IJF) Vladimira Bartau te pomoćnika predsjednika IJF-a Maksa Dimova.

U ime Grada Rijeke delegaciju Svjetske judo federacije primili su Dorotea Pešić Bukovac, predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke, Veljko Karabaić, pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, Igor Načinović, koordinator sportskih objekata u Odjelu gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke te Slaviša Bradić, predsjednik Judo saveza Primorsko-goranske županije i Hrvoje Lindi, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza.

Predstavnici Svjetske judo federacije doputovali su u Rijeku i u Opatiju u povodu završne inspekcije sportskih i smještajnih objekata u kojima će biti održan jedan od turnira IJF – Grand Prix Toura. Rijeka će biti domaćin spomenutog turnira, od ove godine do 2016. godine, a prvi turnir bit će održan 14. i 15. rujna 2013. godine.

Uz Centar Zamet, u kojem će biti održani turniri Grand Prix Toura, gosti su obišli i opatijske hotele u kojima će biti smješteni sudionici turnira.

Predstavnik Svjetske judo federacije Vladimir Barta izrazio je zadovoljstvo viđenim, posebice Centrom Zamet.

U sklopu „IJF WORLD JUDO TOUR“ turnira održat će se IJF GRAND PRIX natjecanja u Istambulu (Turska), Miamiu (SAD), Duesseldorfu (Njemačka) i Abu Dhabiu (Ujedinjeni Arapski Emirati), a Rijeka će biti domaćin petog turnira iz serije koji će se održavati od 2013. do 2016. godine, u drugom tjednu mjeseca rujna.

Na IJF Grand prixu nastupaju judaši (muškarci i žene) u seniorskoj konkurenciji, u prosjeku oko 500 natjecatelja iz 70 zemalja, a nagradni fond za natjecatelje je 100,000 USD po turniru.

IJF Grand Prix boduje se za WRL (svjetski judo poredak) koja je osnova za plasman na Olimpijske igre, a broj bodova osvojen na Grand Prixu veći je od bodova osvojenih na kontinentalnim prvenstvima i svjetskim kupovima.

Održavanje IJF Grand Prixa u Rijeci omogućit će novom naraštaju hrvatskih judaša da se u Hrvatskoj što kvalitetnije pripreme za velika natjecanja zajedno s najboljim borcima iz cijelog svijeta. Nakon turnira bit će održan i trodnevni trening kamp.

Televizijski prijenos IJF Grand Prixa u Rijeci uživo će preuzeti preko stotinu TV kuća iz cijeloga svijeta.

Dobivanje organizacije IJF Grand Prixa za Grad Rijeku predstavlja još jedno veliko priznanje.