Vijesti iz RSSa Vijesti o Projektima

Poziv na Okrugli stol „Dobro upravljanje u sportu“!

Riječki sportski savez poziva sudionike iz sustava sporta na okrugli stol na temu dobrog upravljanja u sportskim klubovima i organizacijama. Pod nazivom „Dobro upravljanje u sportu“ okrugli stol će se održati 9. svibnja 2019. u Riječkom sportskom savezu (Verdijeva 11/III, 51000 Rijeka, 3.kat) s početkom u 15 sati.

Okrugli stol je namijenjen sportskim djelatnicima u sportskim udrugama/klubovima/organizacijama uključujući volontere, te ostalim zainteresiranim dionicima iz sustava sporta.

Kroz interaktivno predavanje sudionici će raspravljati o ključnim elementima dobrog upravljanja u sportu, primjerima dobre prakse, te načinima poboljšanja dobrog upravljanja u sportskim klubovima i organizacijama.

Okrugli stol se održava u okviru Erasmus+ Sport projekta Good Governance in Sport koji vodi Bugarska sportska razvojna organizacija u suradnji sa partnerskim organizacijama iz Hrvatske (RSS), Italije, Grčke, Slovačke i Mađarske. Cilj projekta je analizirati, prikupiti i promicati dobre prakse za vidljivost donesenih odluka odgovornih tijela i transparentnost sportskih organizacija u Europi i partnerskim zemljama. Rezultate provedenog istraživanja u sklopu projekta pokazali su nisku razinu transparentnosti i vidljivosti relevantnih informacija vezanih uz djelovanje sportskih organizacija, koje bi trebali biti javno dostupne. Navedeni rezultati će biti tema rasprave okruglog stola.

Zbog ograničenog broja mjesta, ljubazno Vas molimo da svoje prisustvo potvrdite kratkom online prijavom na sljedećoj poveznici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSei05WcThdEPMV28oSNedRyzD8k3Y6sZ7uCeA7HUPAP1Mw1AQ/viewform?usp=sf_link