Vijesti iz klubova

Povijesni uspjeh riječkih vaterpolista

U povodu osvajanja čak tri titule – Jadranske lige, Kupa Hrvatske i Prvenstva Hrvatske – predstavnici Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije održali su prijam za vaterpoliste riječkog kluba Primorje-Erste banka. Riječki vaterpolisti u ovoj su sezoni ostvarili povijesni uspjeh, budući da su nakon 76 godina osvojili Prvenstvo Hrvatske.
Gradonačelnik Vojko Obersnel čestitao je igračima, ali i članovima stručnog stožera i vodstva kluba na nizu ostvarenih pobjeda i osvojenih titula, čime su sve Riječane učinili izuzetno ponosnima.
“Svi ovi rezultati nisu došli slučajno, već su rezultat kontinuiranog rada proteklih nekoliko godina. Prošle godine vaterpolisti su osvojili Jadransku ligu i Kup, a pobjeda u Prvenstvu Hrvatske izmakla im je za dlaku. Ne radi se samo o uspjehu prve ekipe, budući da su mladi vaterpolisti na nizu natjecanja osvojili prvo ili drugo mjesto, što govori o kvaliteti riječkog vaterpola,” kazao je gradonačelnik Obersnel, izrazivši nadu kako će vaterpolisti i za desetak dana prirediti veselje osvajanjem europske lige.
Čestitkama se pridružio i župan Zlatko Komadina, istaknuvši kako ovako značajni rezultati dolaze nakon mnogo rada i truda. Dodao je kako će Županija i dalje podupirati omladinski vaterpolo pogon te pomagati u nabavci opreme.
Predsjednik Kluba Predrag Sloboda zahvalio se na čestitkama i podršci Grada i Županije, istaknuvši kako uspjehu nisu pridonijeli samo kvalitetni igrači, od kojih su mnogi i olimpijci, već i odlični uvjeti rada na Bazenima Kantrida, koji mnogi smatraju najljepšim bazenskim kompleksom u Europi.
Na prijamu su od igrača bili Frano Vićan, Cosmin Alexandru Radu, Ivan Buljubašić, Ivan Krapić, Denes Varga, Sandro Sukno, Petar Muslim, Antonio Petrović, Daniel Varga, Paulo Obradović, Anđelo Šetka, Javier Garcia, Duje Jelovina, Duje Peroš i Nino Mudražija. Čestitke predstavnika Grada Rijeke i Županije primili su i direktor Damir Radonić, sportski direktor Zoran Roje, pomoćni trener Igor Pezelj, fizioterapeut Andrija Zubović te Vanja Sloboda i Anita Gregorović.
Prijam za uspješne vaterpoliste bio je prilika za podsjećanje na izuzetne sportske uspjehe koje su u proteklom tjednu ostvarili riječki sportaši. Osim vaterpolista, koji su osvojili Prvenstvo Hrvatske, nogometaši NK Rijeke su nakon osam godina pobijedili u Kupu Hrvatske i premoćno zaposjeli drugo mjesto Hrvatske nogometne lige, rukometašice ŽRK Zamet igrale su u finalu Kupa, boćari Vargona na domaćem su terenu u prvom susretu četvrtfinala Kupa Europe pobijedili prvaka Italije, biciklist Robert Kišerlovski ostvario je najveći uspjeh u povijesti hrvatskog biciklizma, osvojivši drugo mjesto na osmoj etapi Gira d’Italia, dok su sinkro-plivačice Primorje Aqua Marisa po treći put osvojile Prvenstvo Hrvatske.