Vijesti iz RSSa

Potpisan sporazum Grada Rijeka i Erste&Steriermärskische Bank o sponzoriranju kulturnih i sponzorskih manifestacija te klubova u 2018. godini

Sporazumom će Erste&Steriermärkische Banka sponzorirati održavanje niza manifestacija u Rijeci – Međunarodnog riječkog karnevala, Festival sporta i rekreacije Homo si teć, jedriličarske regate Fiumanka te Međunarodnog festivala malih scena. Ova banka već dugi niz godina podupire i djelovanje Vaterpolo kluba Primorje, koji nosi ime banke.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i predsjednik Uprave Erste&Steriermärskische Banke Christoph Schoefboeck. Potpisivanju ugovora su nazočili i pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar, pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić Blečić te glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić, kao i predstavnici korisnika sponzorskih sredstava – direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, predsjednik Vaterpolo kluba Primorje Erste Bank Samir Barać u pratnji mladih vaterpolista te Nenad Šegvić, umjetnički direktor Međunarodnog festivala malih scena.

Gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako je Erste banka dugogodišnji poslovni partner Grada Rijeke na mnogobrojnim projektima, od kojih će dva biti uskoro predstavljena javnosti, a već dugi niz godina kao društveno odgovorna korporacija dio sredstava koji prikupi na području našega grada vraća građanima kroz sponzoriranje sportskih i kulturnim manifestacija. Tako je Erste banka već 15 godina zlatni pokrovitelj Riječkog karnevala, dugih 13 godina podupire sportsku manifestaciju Homo si teć, koja će ovog vikenda doživjeti svoj finale, posljednjih 7 godina sponzor Međunarodnog festivala malih scena, a već dugi niz godina banka podupire i riječki vaterpolo klub.
„Drago mi je da se suradnja Erste banke i Grada Rijeke nastavlja, kako u poslovnom, tako i u sponzorskom dijelu te da na oba područja, rečeno sportskim rječnikom, ostvarujemo dobre rezultate kako za banku tako i za Grad i njegove građane,“ kazao je gradonačelnik Obersnel.

Predsjednik Uprave Erste banke Schoefboeck istaknuo je dugogodišnju uspješnu suradnju s Gradom Rijekom, tijekom kojih je banka pridonijela kulturnom, sportskom i socijalnom razvoju grada. Podsjetio je kako na šire područje Rijeke i dalje predstavlja „srce“ poslovanja banke, na kojem je i dalje liderska banka, dodavši da se na upravo u našoj regiji nalazi jedna trećina svih bankomata Erste banke u Hrvatskoj. Izrazio je uvjerenje kako će banka i u budućnosti podupirati sportske i kulturne manifestacije u Rijeci, koje nisu namijenjene samo Riječanima, već i sve brojnijim turistima.

Direktor TZ-a Petar Škarpa zahvalio se Erste banci na dugogodišnjoj suradnji, koja je omogućila da Riječki karneval postane najveća manifestacija u Hrvatskoj u zimskom periodu. U 2018. godini su brojni događaji u sklopu Riječkog karnevala okupili oko 20 tisuća sudionika, a Međunarodnu karnevalsku povorku pratilo je oko 100 tisuća posjetitelja, uz online posjetitelje iz čak 113 zemalja iz cijelog svijeta.

U ime Vaterpolo kluba Primorje na podršci se zahvalio predsjednik kluba Barać, istaknuvši kako sponzorska sredstva omogućuju da se oko 150 djece sa svojim trenerima može mirno posvetiti novim sportskim izazovima.