Vijesti iz klubova

Posjet judaša grada Rijeke gradu Kawasakiju

Nakon dogovorene proširenja suradnje na sportsku razinu između gradova prijatelja Kawasakija i Rijeke, 09.07.2018. godine napravljen je i prvi korak. Naime ekipa judaša iz JK“Rijeka“, njih 23, posjetili su grad Kawasaki te službeno započeli suradnju ova dva 40 godina grada prijatelja. Susret se sastojao u primanju sportaša u gradskoj upravi grada Kawasakija gdje su izmjenjena mišljenja i planovi za daljnju nadogradnju suradnje. Tako je dogovoreno da će se suradnja nastaviti razmjenom sportaša u sklopu priprema, nastupima na velikim manifestacijama kao što su maratoni ili utakmice, te svakako najzanimljivije, održavanjem utakmice između HNK“Rijeka“ i Nogometnog kluba“Kawasaki“.

Posjet je nastavljen u obližnjoj srednjoj školi gdje je prvo održano primanje za naše sportaše a zatim zajednički trening. Nakon treninga održan je okrugli stol na kojem su sportaši iznosili svoja iskustva. Svakako impozantan bio je i pozdrav na odlasku kada se su svi učenici napravili dvije kolone te svakog našeg sportaša prilikom izlaska i prolaska između njih nagradili velikim aplauzom.

Posjet judaša bio je uz veliku podršku Veleposlanstva Hrvatske, a ekipu judaša koja je bila 10 dana u Japanu, naš je veleposlanik gospodin Dražen Hrastić, posjetio i u Kodokan judo institutu.