Vijesti o Projektima

Početni sastanak novog projekta „Sport Diplomacy Academy“ održan u Bugarskoj

RSS sudjelovao na početnom sastanku projekta sportske diplomacije u Sofiji

U razdoblju od 14. do 17. siječnja 2019. godine održava se početni sastanak u okviru projekta “Sport Diplomacy Academy” u Sofiji, u Bugarskoj. Projekt koordinira Bugarska sportska razvojna organizacija iz Sofije, traje 24 mjeseci, a usmjeren je na suradnju sa zapadnim balkanskim zemljama.  Projektom će se osigurati mobilnost sa svrhom učenja za trenere i ostalo osoblje sportskih organizacija (uključujući volontere).
Četiri modula mobilnosti održat će se u svakoj partnerskoj zemlji s istom grupom sudionika. Sudionici će poboljšati svoje kompetencije, kvalifikacije i steći nove vještine kroz mobilnost sa svrhom učenja i boravkom u stranoj zemlji (u i izvan EU). Na ovaj način uložit će se u ljudski potencijal i doprinijeti izgradnji kapaciteta sportskih organizacija s jasnim fokusom na izgradnju mreže dobro obučenih sportskih diplomata.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici projektnih partnera iz Bugarske, Italije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske i odredili radnu verziju sadržaja modula, predavače i periode održavanja modula u partnerskim zemljama. Jedan od ukupno četiri spomenutih modula održat će se na proljeće 2020. u Rijeci. Ideja je nakon održavanja mobilnosti imati barem 20 obučenih sportskih diplomata u svakoj partnerskoj zemlji (u područjima poput političkog dijaloga i međunarodnih odnosa, stvaranju kampanje, uspješne verbalne i neverbalne komunikacije, javnog govora, medija, protokola, vanjske politike i vrijednosti EU).

U ime Riječkog sportskog saveza, koji je partnerska organizacija na ovom projektu, sudjelovala je voditeljica projekta „Sport Diplomacy Academy“, Sanja Varaklić.

Tijekom sastanka partneri su raspravljali o detaljima projektnih aktivnosti, analizirali moguće izazove u provedbi i odabrali odgovarajuće pristupe koji će se provoditi za kvalitetno obavljanje svake aktivnosti. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije kroz program Erasmus+, a sa provedbom projekta partneri su započeli 1. siječnja 2019. godine.